Andreea Marin audiata la DIICOT. Alături de ”Zâna surprizelor” au fost chemate la discutii si alte vedete, in legatura cu clonarea de conturi online

0
52

Andreea Marin, Aurel Tamaş şi Rodica Popescu Bitănescu au ajuns recent la audieri cu oamenii legii, pentru a da declaraţii despre felul în care conturile lor de Facebook au fost clonate de mai multe persoane care au folosit această metodă pentru a cere bani, conform România TV.

La această situaţie s-a ajuns după ce marţi, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au efectuat cinci percheziţii domiciliare în judeţele Neamţ şi Cluj, pentru prinderea persoanelor acuzate că au creat conturi fictive pe Facebook şi pe numele altor vedete TV, printre care Teo Trandafir, Iulia Vântur, Stela Popescu, Sofia Vicoveanca şi Radu Vâlcan.

Conform unui comunicat al DIICOT, în perioada 2015 – 2016, patru suspecţi au acţionat prin crearea de conturi fictive într-o reţea de socializare pe numele unor vedete TV şi au demarat campanii umanitare nereale, cerând sprijin financiar. Prin intermediul serviciilor de transfer rapid de bani, grupul a realizat 360 de tranzacţii de la 273 de persoane vătămate, suma totală transferată fiind în valoare de 33.853 dolari şi 1.000 lei.

Îi felicit pe cei de la DIICOT pentru că au lucrat cu profesionalism. Din păcate sunt tineri în România, care în loc să muncească, se ocupă cu atfel de treburi. Se cred şmecheri. Felicit oamenii legii că le-au dat de urmă. Am dat o declaraţie, am explicat ce s-a întâmplat. Unii tineri, în loc să muncească, se ţin de şmecherii şi clonează pagini. Şi pagina mea a fost clonată, eu ştiam asta, dar mă bucur că cei de la DIICOT şi-au făcut treaba”, a spus cântăreţul de muzică populară, Aureş Tamaş, la România TV.

Contul meu a fost clonat, s-a făcut o copie, cu tot ceea ce postam eu. Oamenii primeau cerere de prietenie şi li se cerea în mesaj privat să doneze pentru o cauză umanitară. Păi când vreodată am făcut eu aşa ceva? Eu nu am stat calmă şi nu am aşteptat ca lucrurile să se întâmple de la sine, ci am cerut ca lucrurile să se întâmple şi am făcut plângere la Poliţie”, a spus şi Andreea Marin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

72 − = 69