Andrei Postolache l-a denunțat la DNA pe Mihai Chirica pentru abuz în serviciu

0
80

Andrei Postolache, candidat independent la Primăria Iași, l-a reclamat la DNA pe Mihai Chirica, actualul primar interimar PSD, pentru abuz în serviciu. Andrei Postolache l-a acuzat pe candidatul PSD că folosește pe post de clip electoral un video plătit din bani publici în 2015.
Pe pagina de Facebook a candidatului Mihai Chirica a apărut, în cursul zilei de 13 mai, un film de prezentare a unui proiect de amenajare a râului Bahlului, însoțit de textul:„Astfel mi-am propus să transform râul Bahlui între Tudor Vladimirescu și Podul de Piatră”. Filmul, ce prezintă o simulare 3D a unui proiect de înfrumusețare a zonei, se încheie cu sloganul candidatului Chirica.
Videoclipul face însă parte dintr-un studiu de fezabilitate finanțat din banii ieșenilor, în 2015. Un film aproape identic a fost prezentat consilierilor locali în luna martie 2015, atunci când plenul condus de primarul de atunci, Gheorghe Nichita, a aprobat proiectul de amenajare arhitecturală a râului Bahlui. Față de original, materialul video de pe pagina lui Mihai Chirica a fost însă modificat în două puncte cheie: la început, pentru a nu apărea pe ecrane adevărata dată a proiectului și la final, unde a fost introdus sloganul de campanie a candidatului Mihai Chirica „Iașul se schimbă în bine”.
Din cauză că a folosit un produs plătit din bani publici în scop electoral, folosindu-și calitatea de primar interimar pentru a-și promova campania electorală, Mihai Chirica a comis un abuz în serviciu. Este inadmisibil acest reflex al oamenilor care ne conduc de a folosi instituțiile din subordine pentru a-și construi capital electoral. Este un abuz asupra bugetului, a bunului simț chiar. Domnul Chirica a umplut orașul cu corturi pentru consultări ca să îi vedem numele peste tot. Sunt consultări pe următorii 15 ani. Nu se puteau face cu 30 de zile înainte sau după campania electorală? Dincolo, la aeroport, vedem de câteva luni o efervescență ridicolă. Ce director de aeroport din lumea asta trimite pliante în tot orașul ca să se facă cunoscut? Dacă tot scrie cărți despre normalitate, nu ar fi rău ca domnul Bodea să o încurajeze întâi prin fapte”, a declarat Andrei Postolache, candidat independent la Primăria Iași.  În 2015, același film promovat electoral de Mihai Chirica era însoțit de următoarea declarație a lui Nichita: „Este un proiect important care duce mai departe etapa de regularizare a râului şi valorifică potenţialul turistic şi de agrement al zonei”. (declarație apărută în Curierul de Iași, 31/03/2015)
Andrei Postolache a înaintat o plângere asemănătoare și către Autoritatea Electorală Permanentă. Candidatul independent la Primărie arată că materialul online încalcă regulile de finanțare a campaniei electorale și nu respectă cerințele legislative de bază: precizarea faptului că a fost comandat de un candidat, codul unic al acestuia și numele firmei care l-a realizat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here