Angajati bruscati si exploatati dupa program, la firma de evenimente a familiei Mindirigiu

0
74

Firma AB Plus Events a familiei Florin si Eusebia Mindirigiu inregistreaza pe banda rulanta plecari din randul personalului, cat si reclamatii la ITM si Politie pentru rele tratamente aduse angajatilor. Recent, o angajata a depus o reclamatie la Inspectoratul Teritorial de Munca, in care relateaza aspecte care s-ar putea lasa cu amenzi drastice pentru administratorii acestei firme.

Am organizat festivitatea de inchidere a anului scolar la UMF si am fost tinuti ore intregi dupa program, fara sa ne fie platita nicio ora. Nicio ora pe care am facut-o suplimentar nu a fost platita, nici pe 26, nici pe 27, cat a durat manifestarea UMF si nici la oricare alt eveniment. Pe 26 iunie, dupa program, am plecat la ora 5 de la birou si pana la 8 am stat acolo, in piateta, in soare la 30+ grade, ca sa stergem 1502 scaune, chestie care nu era in atributiile noastre. Nu lucreaza cu voluntari pentru ca stie ca noi suntem fraieri. La fel am patit cu ei si cand am fost la un eveniment de arhitectura in Sofia, Bulgaria, la inceputul lui iunie – la fel, au renuntat la voluntari. Si am stat cu o colega si am pus plasticul mapelor de la firme de constructii pe cateva sute de scaune. Eu la Sofia am plecat cu maseaua foarte umflata de la aer conditionat. Am mers 15 ore pe drum si nu m-a intrebat nimeni nimic de sanatate, asta m-a deranjat. Nu am fost tratata uman. Supervizorul nostru era Florin Mindirigiu. Pe data de 27, ziua ceremoniei, am venit  acolo de la ora 7 jumatate pana la ora 11 jumatate seara, am stat in ploaie. In afara de apa si cafea, nu am avut umbrela, nu am avut pelerine, am stat in ploaie, inca iau antibiotice”, a reclamat Andreea Savin.

Angajata bruscata de Eusebia Mindirigiu

Mai mult, fosta angajata sustine ca in momentul in care si-a depus demisia pe masa sotiei lui Florin Mindirigiu, aceasta din urma a bruscat-o fara motiv.

Pe 5 iulie a fost ziua de salariu, dar nu a intrat. A doua zi mi-a intrat salariul, dar a intrat fara decont. Azi dimineata (6 iulie a.c.),  cand m-am dus la Eusebia Mindirigiu (presedinte al Asociatiei ProEvents), i-am pus demisia pe birou. Eu nu ziceam nimic si ea pufnea. S-a uitat la mine, vazand ca nu spun nimic, a zis „Si poti sa lasi flegma”. I-am spus ca sunt racita de la inceputul saptamanii… Pe net este un forum „undelucram”, unde angajatii scriu recenzii anonime. Sunt recenzii inclusiv din 2013, toate negative, nu exista nici macar una pozitiva, si chiar ultimele recenzii folosesc cuvantul „execrabil”. Lucram suplimentar, in conditii aiurea, neplatiti… Le-am scos la imprimanta si le-am dus foile. Cand am vazut atitudinea ei, i-am spus „stati putin, nu am crescut impreuna, nu ma cunoasteti, si nu aveti dreptul sa vorbiti asa cu mine”. Ea a zis „Cum sa nu?!” Si atunci i-am inaintat hartiile cu recenzii pe birou si i-am spus ca „aveti aici recenziile tuturor angajatilor dumneavoastra , ca sa nu credeti ca e ceva personal” si am iesit.  M-am dus in birou sa predau telefonul si lucrurile, timp in care Eusebia Mindirigiu m-a ajuns din urma, m-a luat de brat,  m-a smuncit si mi-a spus „Hai, ia-ti traista si la piata cu tine!”. A pus o mana pe geanta mea sa-mi ia si geanta, dar aveam laptopul si era grea. M-am dat la o parte si am rugat-o frumos sa nu ma atinga nici pe mine si nici bunurile mele personale.Pe hol a venit dupa mine si a tipat „Hai, pleaca odata!””, a spus Andreea Savin.

Practici mizerabile – „nici la mine, nici in alta parte”

Fosta angajata a mai relatat reporterilor AgoraPress, detalii despre o practica cunoscuta in randul angajatorilor de proasta factura , la care recurg in disperare de cauza, atucni cand le pleaca angajatii de pe posturi delicate, pentru ocuparea carora trebuie relata procedura greoaie de recrutare de personal de pe o piata ermetica a muncii.

Lucrez aici de aproape 2 luni si deja au plecat 2 angajati de la vanzari. A mai fost o fata la interviu si nu a stat, a zis ca nu poate lucra in atmosfera asta. Am lucrat la ei aproape 2 luni. Chestiile astea (comportamentul) au inceput cu mine acum aproape 2 saptamani. In rest nu iti dai seama ca sunt asa. Stiu de la fosti angajati, pentru ca am sunat foarte multa lume astazi, ca ei se uita periodic sa vada unde lucrezi. Un fost angajat a patit-o, a scris unde urma sa se angajeze, iar Florin Mindirigiu a sunat la noul angajator al acestuia si a spus sa nu il angajeze, ca e indisciplinat si altele. Se uita la fostii angajati sa le afle joburile noi si contacteaza conducerea si le spune lucruri negative”, a declarat Andreea Savin.

Eusebia si Florin Mindirigiu nu au putut fi contactati telefonic pentru a oferi un punct de vedere cu privire la reclamatiile fostilor angajati.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here