Angajatii Mamma Mia, tratati ca niste sclavi. Garantii abuzive la Pizzeria Mamma Mia

0
61

Pizzeria Mamma Mia din Iasi revine in atentia publica cu un nou derapaj al conducerii acestei unitati de alimentatie publica. Chiar in prima zi a acestui an, mai multi angajati ai pizzeriei s-au plans de faptul ca, desi li s-a promis un liber pe 1 ianuarie, s-au pomenit cu telefoane chiar in noaptea de Revelion si chemati la munca la prima ora a diminetii.
Am fost sunat in noaptea de Revelion si somat sa ma prezint al pizzerie la ora 7 dimineata, pe 1 ianuarie. Asa s-a intamplat si in cazul celorlalti colegi. Practic, am venit al serviciu, rupti de nesomn, si pana spre seara ne-am urat “La multi ani”, unu la altul, pentru ca in pizzerie nu a intrat nici dracu. Doar am satisfacut orgoliile unora dintre sefi”, ne-a declarat un angajat.
Dat fiind faptul ca au fost instiintati despre schimbarea programului in timp ce petreceau, multi dintre angajati s-au prezentat la serviciu intr-o vizibila stare de mahmureala si de epuizare fizica.
Ca o completare a acestei situatii, angajatii s-au mai plans si de clauzele abuzive care le sunt puse in fata la angajare.
Ar mai fi si un fapt insolit, despre care probabil, putini stiu, si anume ca la Mamma Mia, daca vrei sa te angajezi ti se opresc 500 de lei, un fel de garantie in caz ca pleci fara sa respecti preavizul. Asa abuz, pus pe masa ca fiind o conditie de angajare, e mai mult decat strigator la cer, e penal. Iar acesti 500 lei sunt opriti din salariu fara eliberarea vreunui document care sa ateste aceasta retinere. Pe langa asta, esti instiintat foarte degajat ca ai liber doar o zi pe saptamana, desi Codul Muncii din Romania si din Europa ¨civilizata¨ prevede 2 zile libere pe saptamana. In Europa se respecta aceste 2 zile libere pe saptamana, atentie, de sute de ani. Mentionez ca am lucrat in Germania si Spania cu forme legale, deci, sunt in cunostinta de cauza. Mai mult, pentru ca finalizarea sa fie cireasa de pe tort poti auzi de la duduia de la HR, care te ¨ancheteaza¨ fara o atitudine formala, cum ca ti se face o favoare sau ti se da o sansa….Mai pe scurt, vii la munca dar platesti, exigenta maxima si remuneratie minima….Halal!”, a spus un alt angajat al acestei pizzerii.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 4 = 2