Angela Similea a pierdut procesul împotriva lui Gabriel Surdu. Fostul cumnat al cantaretei a castigat un teren de 6.000 de metri pătrați la Visan

0
73

Cântăreața Angela Similea s-a judecat aproape trei ani cu Gabriel Surdu, fostul ei cumnat, care este liderul de grup al consilierilor locali PSD Iași. Miza: un teren de 6.400 de metri pătrați din localitatea ieșeană Bârnova. Justiția ieșeană i-a dat câștig de cauză lui Gabriel Surdu într-un proces deschis împotriva fostei sale cumnate, cântăreața Angela Similea, scrie Ziarul de Iași. Mărul discordiei dintre politicianul ieșean și artistă a fost un teren din comuna Bârnova, care a aparținut familiei Surdu. Angela Similea l-a revendicat, însă, ca moștenire a defunctului ei soț, Victor Surdu. Cel care a deschis procesul a fost Gabriel Surdu. Fratele lui Victor Surdu a cerut instanței să îi recunoască dreptul de proprietate asupra terenului de 6.400 de metri pătraţi disputaţi, precum şi a unor construcţii de pe acesta. Din motivarea Judecătoriei Iași, care a fost însușită și de Tribunal reiese că Gabriel Surdu a avut câștig de cauză, după ce judecătorii au considerat că terenul disputat fusese primit ca moștenire de Victor Surdu, fostul soț al Angelei Similea, de la părinții acestuia.

 „Fiind dobândit de defunct prin succesiune de la mama sa, acesta este un un bun propriu, şi nu un bun comun, întrucât bunurile provenite din moştenire sunt bunuri proprii ale soţului moştenitor. Astfel, pârâtul Similea Angela nu deţine, cu titlu de bun propriu, nicio cotă-parte din bun, prin bun înţelegându-se cota-parte ideală şi abstractă de 1/3 din dreptul de proprietate asupra bunurilor care formează obiectul acestui litigiu”, se arată în motivarea instanţei.

 Procesul dintre Gabriel Surdu şi Angela Similea a început în 2016, la cinci ani după moartea lui Victor Surdu, fost deputat român.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here