ANI vaneaza averea nejustificata a fostului consilier iesean al ministrului Agriculturii. Ex-consilierului Amarandei ii da cu plus vreo 200.000 de euro si o vila cu 23 de camere

0
88

Unii dintre bugetarii de lux pe care i-a dat Iasul in ultimii ani nu sunt in stare nici macar sa isi acopere averile ilicite. O demonstreaza ultimele verificari facute de ANI asupra averii unui fost consilier al lui Petre Daea si candidat la primaria Golaiesti.
Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 188.193 Euro între averea dobândită și veniturile realizate de către Amarandei Mihai, în perioada exercitării funcției publice de consilier la Ministerul Agriculturii.
Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Iași, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Amarandei Mihai, în perioada exercitării funcției publice.
Mihai Amarandei a demisionat din ALDE în 2019 şi a intrat în PSD pentru a rămâne consilierul ministrului Agriculturii.
Amarandei mai trebuie sa dea socoteala si in legatura cu vila cu 23 de camere care nu apare în declarația de avere.
În ultima declaraţie de avere depusă în august 2022, Mihai Amarandei a menţionat că deţine şase terenuri (peste 14.000 mp teren agricol şi aproape 4.000 mp intravilan) şi trei case (cu suprafeţe de 276 mp, 245 mp şi 286), având venituri anuale de 80.000 lei.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here