ApaVital pune in pericol sanatatea iesenilor! Sistarile ilegale de apa de la mai multe asociatii, naste revolta la Iasi

0
57

ApaVital Iasi a dispus sistarea furnizarii de apa la nivelul mai multor asociatii de proprietari din Iasi. Aceasta masura care vine pe fondul  pandemiei, a alarmat si revoltat in acelasi timp mare parte dintre ieseni. Problema a ajuns si in atentia Consiliului Local Iasi. Iulian Nicolau, liderul consilierilor USR-PLUS din CLM Iasi, a adresat in acest sens  o adresa catre Consiliul Judetean Iasi.

Nu au trecut 3 luni calendaristice pline și o altă companie furnizoare de utilități de bază, necesare unei vieți sanitare cât de cât corespunzătoare normelor secolului XVII,  a luat-o prin porumb.  Cum poți să lupți împotriva pandemiei de Covid-19 dacă sistezi furnizarea apei? Sau, dacă nu vă duce capul să pricepeți întrebarea, reformulez – Cum uzi săpunul, bre? Cum poți să tai apa ieșenilor fără datorii, din cauza ieșenilor cu datorii, acolo unde aceștia aparțin aceleiași Asociații de proprietari? Care este legea aia atât de înțeleaptă care te favorizează doar pe tine, domnule stăpân al pompelor și conductelor publice? Acum, avem o tulpină a virusului mult mai agresivă d.p.d.v. al riscului de contaminare. Ce facem noi? Tăiem apa și ne spălăm pe mâini!?”, sunt intrebarile liderului grupului consilierilor USR-PLUS din Consiliul Local Iasi.

Potrivit cadrului legislativ in vigoare, respectiv Legea serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006, “in situația existenței unui litigiu cu privire la executarea obligației de plată a prețului serviciului, utilizatorii au obligația de a achita creanțele nelitigioase, iar 𝗼𝗽𝗲𝗿𝗮𝘁𝗼𝗿𝗶𝗶 𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝘂𝘁𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗶 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗲 𝗻𝘂 𝗮𝘂 𝗱𝗿𝗲𝗽𝘁𝘂𝗹 𝘀𝗮 𝗶𝗻𝗰𝗲𝘁𝗲𝘇𝗲, 𝘀𝗮 𝘀𝘂𝘀𝗽𝗲𝗻𝗱𝗲 𝘀𝗮𝘂 𝘀𝗮 𝗹𝗶𝗺𝗶𝘁𝗲𝘇𝗲 𝗳𝘂𝗿𝗻𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲𝗮/𝗽𝗿𝗲𝘀𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗰𝗮𝘁𝗿𝗲 𝘂𝘁𝗶𝗹𝗶𝘇𝗮𝘁𝗼𝗿𝗶, până la pronunțarea unei hotărâri definitive a instanțelor de judecată competente”.

Aceeasi lege mai prevede faptul ca “dacă sumele datorate, inclusiv penalitățile, nu au fost achitate în termen de 45 de zile de la primirea facturii, 𝗼𝗽𝗲𝗿𝗮𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹 𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗿𝗲𝗽𝘁𝘂𝗹 𝘀ă 𝘀𝗼𝗹𝗶𝗰𝗶𝘁𝗲 𝗿𝗲𝗰𝘂𝗽𝗲𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗱𝗲𝗯𝗶𝘁𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗶𝗻 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗮𝗻𝘁𝗮”.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

91 − = 89