Apocalipsa dupa Mihalache. Dezastru ecologic la Schitu Duca. Copii scosi la protest impotriva defrisarilor

0
187

O comuna din Iasi a fost defrisata din ordinul primarului, fara niciun aviz. Singurii care s-au opus acestui macel ecologic au fost elevii si cateva cadre didactice. Desi actiunea lor a zadarnicit planurile primarului, pentru cateva zile, echipele de taietori au revenit in week-end, cand scoala din Slobozia era inchisa, si au taiat toti copacii din curtea scolii si de pe aliniamentul strazii.

Nuci, zarzari, gutui, totul au taiat de langa scoli si din incinta scolii din Slobozia. Au scapat doar 3 copaci, pentru ca drujbarul care trebuia sa-i puna la pamanat a refuzat. I-a fost mila. Erau niste tei care nu aveau alt rol decat cel de stabilizare a terenului, mai ales ca scoala este in panta. In aval erau plantati salcami. Am scos copiii, au luat cate un copac in brate si nu au mai indraznit sa taie copacii aia, in cursul zilelor de joi si vineri.  Sambata, cand nu se faceau ore, au intrat si au taiat tot si au dat foc la cioate. Nucul este protejat de lege. In ciuda faptului ca are un regim special, au fost taiati toti nucii. Nu se stie cui i-a folosit toata aceasta”, a spus pentru AgoraPress, profesorul Didel Cumpana.

Nimeni nu stie daca primarul comunei Schitu Duca, Mihai Mihalache, cel declarat vinovat de aceste fapte,  a avut autorizatie la Directia Silvica sau Agentia de Mediu, dar este de neinteles aceasta actiune pe care a facut-o pe ascuns, cand scoala era inchisa, in contra naturii si chiar a sigurantei cladirii in care copii isi desfasoara orele de curs.

L-am suprins pe viceprimar cu remorca incarcata cu lemne. Pur si simplu este jaf la drumul mare. Am chemat Politia prin 112, da i-au trimis tot pe oamenii lui de la postul de politie. Am fost la Mihalache si mi-a spus ca-s nebun. El nu intelege ce inseamna autoritate, el spune ca e organ ales si face ce vrea in Schitu Duca,  fara nicio imixtiune a altor autoritati. Este un personaj abuziv si obraznic”, a spus Didel Cumpana.

Potrivit acestuia, ce s-a intamplat recent la scoala din Slobozia, a mai facut si in urma cu 8 ani la Scoala Poieni.

A ras toti copacii. A lasat scoala fara niciun copac in jur. Arata jalnic”, isi aminteste profesorul.

Primarul Mihai Mihalache  nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =