Arhitectul sef al Iasului, pionul de sacrificiu pentru un PUG din care au ciugulit toti, prin amanare. Haos urbanistic creat artificial

0
74

Arhitectul Tudor Vericeanu este strans cu usa din toate partile, cu scopul de a capitula. Dorinta Consiliului Local si a primarului interimar, Mihai Chirica, este ca acesta sa isi dea demisia de onoare. In compensare, toata lumea va adopta tactica strutului in ce priveste afacerile lui Vericeanu, inclusiv Corpul de Control al Primarului, care a efectuat in aceasta perioada unele controale la Serviciul de Urbanism si GIS Cadastru, iar rezultatele nu sunt tocmai de bun augur pentru arhitect.

Domnul Vericeanu n-a reuşit să afle în timp eficient faptul că a fost chemat la treabă începând cu 20 iulie, dar nu mă surprinde eficienţa lui. Şi preocupările faţă de temele de serviciu sunt la fel de evidente în activitatea dumnealui. Este la serviciu şi nu am găsit la cutia serviciului personal niciun document care să confirme sau să infirme faptul că ar exista o demisie pusă de către domnul Vericeanu. Asta este, însă, o chestiune de onoare. În momentul în care nu-ţi faci treaba şi lucrezi într-o institutie publică, în momentul în care treburile nu merg, şi nu merg , este clar că trebuie să demisionezi”, a declarat primarul interimar, Mihai Chirica.

Potrivit acestuia, în urma unei verificări pe activitatea Serviciului GIS-Urbanism există cele mai multe întârzieri la răspunsurile solicitate de cetăţeni, situaţie faţă de care s-a cerut efectuarea unei analize detaliate, dar si alte nereguli.

Acesta e din cauza faptului că nu se ocupă nimeni de bunul mers al acestor două servicii şi probabil că va trebui să se întâmple ceva. Nu aştept să se întâmple minuni în personalitatea unor oameni. Cine nu a crescut în primii 7 ani, nu va creşte nici în următorii 700 de ani, dar avem căile legale prin care să facem ca lucrurile să meargă pentru că în legătură cu Vericeanu, avem doar un arhitect şef de care ne încurcăm pe aici”, a spus Mihai Chirica.

Corpul de Control al Primarului a emis deja un punct de vedere cu privire la câteva acte administrative pe care Tudor Vericeanu le-a decis. Mai mult, actualul executiv al Primăriei intenţioneată să-l introducă pe Vericeanu şi în comisia de diciplină, în condiţiile în care acesta nu ia hotararea finala.

O soluţie ar fi preluarea atribuţiilor lui Vericeanu de către o altă persoană pentru ca, in aceasta perioada, domnul Vericeanu e puţin nelămurit. Nu a fost anunţat de nimeni că nu a fost finalizat PUG-ul de care se ocupa el, dar cu toate acestea nu se simte deloc responsabil de nefinalizarea unui obiectiv atât de important pentru Iaşi şi nici nu cred că va înţelege acest lucru. Probabil că până ce atribuţiuile lui vor fi închise şi de contractul de muncă, va trebui să vedem ce trebuie făcut cu atribuţiile acestuia. Domnul Vericeanu va primi o informare asupra motivelor pentru care în Consiliul Local i s-au solicitat nişte răspunsuri cu privire la unele probleme ce ţin de arhitectul şef al oraşului”, a spus Mihai Chirica.

La randul sau, Tudor Vericeanu a sustinut ca daca se cauta vinovati pentru faptul ca PUG-ul Iasului nu este finalizat la aproape un deceniu de la semnarea contractului, atunci ar trebui sa plateasca toti cei care au reprezentat Primria in relatia cu firma Search Corporation, si aici este vorba de actualul primar interimar, Mihai Chirica, deputatul Sorin Iacoban, fost membru in Comisia de Urbanism, Gabriel Surdu (nasul de cununie al lui Tudor Vericeanu si Cristina Nechita,  sau consilierul Marius Ostaficiuc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here