Artistul Ori Meri expune in premiera „Fatetele conflictului” la Iasi

0
71

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași invită pe iubitorii de arte plastice, dar și pe publicul larg, să viziteze expoziția inedită de autor, a artistului Ori Meri, „Fațetele conflictului”, expoziție în premieră la Iași. Lucrările artistului sunt expuse în „Galeria Labirint” a Casei Municipale de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, iar acestea pot fi vizitate în perioada 1-30 august 2022.
Expoziția „Fațetele conflictului” a artistului Ori Meri este o poartă înspre un univers multidimensional, în continuă transformare și regrupare, în care antagonica luptă dintre bine și rău ia forma unor creatori fantastice, a unei dezordinii umane ce organizează haosul, în care nu există învingători ci diferite niveluri de a exploata și releva ceea ce se petrece în subconștientului fiecăruia dintre noi. Distanțându-se voit de o narațiune a prezentului prin raportare la sistemul care face ca individul să-și găsească resursele introspective în raport cu propria sa prezență într-un timp și spațiu social, Ori Meri construiește o lume în care linia fragilă a existenței se modelează în funcție de factorii externi, luând forme ce de o întreagă suită de trăiri, de spaime, năluci, metamorfoze, depășiri. O alegorie a vieții, în care fiecare apariție dezvăluie o circumstanță reală, o învățătură, personajele depășindu-și efemerul. Suitele imagistice se constituie în elogiu al temerității cunoașterii umane, de investigare a necunoscutului, demonstrează cât de fecunde pot fi pentru artist contactul cu marea cunoaștere și inserția in actualitate.”, spune curatorul expoziției, criticul de artă, lector dr. Maria Bilaşevschi.
Motivul meu este de a reprezenta prin lucrările mele – în urmă unor experiențe personale din trecut sau ale altor persoane – faptul că în cadrul unor momente extreme, ne putem debloca trepte superioare de înțelegere printr-un procedeu de adaptare a psihicului. Pentru împlinirea transformării eului care adesea se opune modificării, este necesar o conștientizare a acestor procese de schimbarea mentală ce necesită o dezvoltare prelungită. Rezultatul nu este recompensat în mod natural prin euforie ci prin stări conflictuale ce cuprind frustrări, groază și spaimă care de fapt împing mai departe mecanismele de apărare ce mențin stabilitatea eului. Sentimentele ce înglobează nesiguranța nu trebuie privite ca ceva negativ ci ca un motiv de a depune eforturi suplimentare pentru a trece printr-o experiență pozitivă.”, explică artistul Ori Meri.
Ori MERI este absolvent al studiilor de licență și masterat FAVD, Universitatea Naţională de Arte George Enescu, Iași, secția Pictură.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here