Asasinii platiti ai primarului Nichita. Vezi pana unde puteau sa mearga membrii clanului Corduneanu

0
84

Primarul Gheorghe Nichita a apelat la asasini platiti din clanul Corduneanu, pentru a-si intimida iubita, dar si pentru a-l elimina pe cel cu care Adina Samson dorea sa-l inlocuiasca. Primarul a apelat la serviciile sefului Politiei Locale, Liviu Hlibocenu, pentru a-i contracta pe membrii clanului. Interlopii erau dispusi sa mearga pana la capat.

Clanul Cordunenilor a ajuns o unealtă în mâna primarului din Iaşi, Gheorghe Nichita. Interlopii erau folosiţi, contra cost, ca să sperie persoanele din anturajul amantei primarului, potrivit procurorilor DNA. Poliţiştii locali erau legătura dintre edil şi interlopi. Surprinzător este faptul că DIICOT Iaşi nu a ştiut nimic despre aceste legături, deşi supravegherea clanului Cordunenilor era unul dintre obiectivele Direcţiei.

Iar şeful acestei instituţii, Daniel Horodniceanu, este acum propus la şefia întregii Direcţii de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT).

Ministerul Justiţiei, instituţia care l-a propus, spune despre el că are o experienţă managerială impecabilă. Asta pentru că Horodniceanu a fost procuror-şef al DIICOT Iaşi, în perioada iunie 2006 – iunie 2009, respectiv în perioada iunie 2012 – 2015, adică exact în timpul în care Gheorghe Nichita se folosea de Clanul Cordunenilor.

Amanta lui Gheorghe Nichita urma să se întâlnească la sfârştiul lunii martie cu un bărbat care venea în România cu avionul. Motiv pentru care cei de la poliţia locală au avut nevoie de întăriri pentru supraveghere. De la nimeni alţii decât interlopii din clanul Cordunenilor.

Cordunenii erau folosiţi atât pentru intimidare, cât şi pentru strângere de informaţii. Iar intermediarii între clan şi primar erau, potrivit procurorilor, chiar cei de la Poliţia Locală.

Amanta lui Gheorghe Nichita era speriată de intervenţia interlopilor în viaţa ei. Ea s-a plâns unei prietene la sfârşitul lunii trecute.

Cordunenii sunt de departe cel mai periculos clan interlop din Moldova. Şantaj, cămătărie, intimidare, infracţiuni electronice sau trafic de droguri sunt doar câteva dintre “recomăndarile” care i-au transformat în “periculoşii României”. Din interceptarile procurorilor DNA, acestia ar fi fost de accord “sa mearga pana la capat” in cazul amantei primarului Nichita, cel mai probabil sa-l indeparteze defintiv pe cel de care era amorezata concubina sa, Adina.

Nichita, care a apelat la serviciile acestui temut clan, dupa modelul primarului “Pinalti” din Piatra Neamt, care platea din bani publici serviciile aduse de interlopul Puiu Mironescu, a mai fost vazut in compania membrilor clanului Corduneanu, in urma cu mai multi ani, chiar in tribuna oficiala a stadionului “Emil Alexandrescu”.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here