Ascunzatoare nazista, descoperita in jungla argentiniana. Ce au gasit in interior arheologii. VIDEO

0
75

Cercetatorii de la Universitatea din Buenos Aires au descoperit o ascunzatoare secreta nazista in jungla argentiniana.

Ruinele ascunzatorii au fost descoperite de echipe de cercetatori si arheologi intr-o zona greu accesibila, din Parcul National Teyú Cuaré, in apropiere de granita cu Paraguay.

Cele trei constructii (o casa, un depozit si un buncar) ridicate in inima junglei serveau drept ascunzatoare pentru fosti oficiali nazisti, de rang inalt. Au fost construite pe un deal de unde aveau o vedere panoramica asupra regiunii.

Totodata sunt amplasate la granita cu Paraguay facilitand astfel o eventuala fuga in mai putin de 10 minute in tara vecina, in caz ca cei ascunsi aici erau descoperiti.

In interior, argentinienii au gasit monede din 1938-1944 si obiecte din portelan din aceeasi perioada. Desi cercetatorii se indoiesc de faptul ca pana la urma fosti oficiali nazisti s-ar fi ascuns aici, ei sunt siguri ca aceste constructii erau destinate unor politicieni sau membri ai armatei din timpul Germaniei hitleriste.

Construirea lor a fost costisitoare iar stilul arhitectural difera de cel al zonei, au explicat arheologii. In jur de 5000 de nazisti au fost primiti in Argentina de presedintele Juan Peron, dupa Cel De-al Doilea Razboi Mondial.

Unul dintre cei mai importanti lideri nazisti, Adolf Eichmann, care a organizat si condus Solutia finala – exterminarea a milioane de evrei intre anii 1940-1945 a fost prins de Mosadul israelian in 1960, in Argentina. A fost rejudecat la un tribunal din Ierusalim, condamnat la moarte prin spanzurare si executat.

https://youtu.be/zUNVEkYedKI

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here