Astazi a debutat sesiunea august-septembrie a Bacalaureatului

0
63

Sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat a debutat astăzi, 20 august 2018, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Conform calendarului emis de Ministerul Educaţiei Naţionale, examenul va continua în zilele de 22 şi 23 august 2018, când candidaţii vor susţine proba obligatorie a profilului, respectiv proba la alegere a profilului şi specializării.
La nivelul judeţului Iaşi, 1296 de candidaţi s-au înscris pentru susținerea probelor scrise, care se vor desfăşura în patru centre de examen. Acestea au fost constituite la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” Iaşi, Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” Iaşi, Colegiul Tehnic de Transporturi şi Construcţii Iaşi şi la Liceul Tehnologic „Petru Poni” Iaşi. De asemenea, a fost organizat un centru de evaluare pentru lucrările scrise provenite din alte judeţe.
Accesul candidaţilor în centrele de examen are loc în intervalul 7:30-8:30 al fiecăreia dintre zilele în care sunt programate probe, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.
Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) va avea loc în zilele de 24 și 27 august și va fi urmată de evaluarea competențelor în limba maternă (proba B) în data de 28 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în intervalul 29 – 30 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 30 și 31 august.
Rezultatele iniţiale ale examenului vor fi publicate sâmbătă, 1 septembrie 2018. În aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00-16.00, vor putea fi depuse eventualele contestaţii. În perioada 2-5 septembrie, va avea loc reevaluarea lucrărilor, iar rezultatele finale vor fi publicate joi, 6 septembrie.
La prima probă a acestei sesiuni a bacalaureatului, respectiv examenul scris de Limba și literatura română desfășurat astăzi, au fost înscriși 580 de candidați, dintre care au fost prezenți 451, 129 dintre aceștia fiind absenți. Nu au existat situații deosebite și nici elevi eliminați din examen.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 76 = 85