Astăzi se încheie vacanta de iarnă

0
54

Elevii și preșcolarii din învățământul preuniversitar revin, de astăzi, în școli și grădinițe, după trei săptămâni de vacanță, de care au beneficiat cu prilejul Sărbătorilor de iarnă. Nu vor rămâne, însă, prea mult la cursuri, pentru că pe 6 februarie începe o nouă vacanță, intersemestrială, care va dura până pe data de 14 a lunii viitoare.

În săptămânile de până atunci, elevii nici nu vor avea parte de prea multe bătăi de cap. Această perioadă va fi dedicată definitivării situației școlare, pe semestrul I, în condițiile în care perioada tezelor a trecut deja, ea fiind stabilită, conform unui ordin privind structura anului școlar, chiar înainte de Sărbători.

De la jumătatea lui februarie încolo, însă, începe greul. Pentru elevii din clasele terminale vor urma, probabil simularea Evaluării Naționale și simularea Bacalaureatului, deși nu a fost făcut niciun anunț privind o posibilă dată la care se vor derula testările.

De asemenea, în ultima parte a lunii mai și în primele zile din iunie, sunt programate și evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.

Nici calendarul nu ține prea mult cu școlarii, în al doilea semestru, când în învățământul preuniversitar este programată o singură vacanță, cea de Paște. Dat fiind că, în 2016, sărbătoarea se suprapune cu 1 Mai, ei nu pot spera nici măcar la un liber în plus, așa cum primeau de obicei, de Ziua Muncii.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here