Astia ne omoara! Sefa USR Iasi vrea sa izoleze cu folie mucegaiul din Centrul Expozitional si sa faca spital pentru bolnavii de coronavirus

0
59

Politicul de duminica risca sa grabeasca sfarsitul bolnavilor de coronavirus la Iasi. In acest weekend, Uniunea Salvați România – Filiala Județeană Iași a propus Consiliului Județean Iași transformarea Centrului Expozițional Moldova în spital de campanie pentru preluarea și îngrijirea pacienților infectați cu COVID-19.

Având în vedere evoluția rapidă a numărului de cazuri confirmate cu coronavirus și preconizările făcute de Ministerul Sănătății și Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, apogeul coronavirusului va fi atins în perioada imediat următoare, făcând necesară luarea de măsuri urgente pentru creșterea capacității de preluare, izolare și îngrijire a pacienților.

Centrul Expozițional Moldova din Iași, cu o suprafață totală de 6.922 mp, are spații de parcare și depozitare, vestiare și utilități, și oferă condițiile necesare pentru a putea fi transformat în spital de campanie. Această clădire nu are, în acest moment, nicio utilitate.

La nivel european, o parte din spațiile expoziționale au fost deja transformate în spitale de campanie, iar multe altele sunt în curs de amenajare.  Vă solicităm o analiză a acestei propuneri, mai ales în comparație cu achiziția unui spital mobil, anunțată la 17,6 milioane de euro”, sustin useristii din Iasi.

Sefa USR Iasi- “Izolam peretii cu folie. Nu trebuie sa arate bine”

Intentia acestora se loveste, insa, de un mare pericol, tocmai pentru cei care ar urma sa fie salvati – Centrul Expozitional Iasi, al doilea centru ca marime din tara, ca  nu a mai fost intrebuintat de ani de zile deoarece a fost invadat, in ultimii 8 ani, de umezeala si mucegai. Practic, toti cei aproape 7 mii de metri patrati sunt compromisi.  Aceasta situatie, care poate pune serios in pericol bolnavii de coronavirus,  se pare ca nu constituie un impediment pentru Cosette Chichirau, presedinta USR Iasi.

“Armata ar putea izola cu folie toti peretii, in 2 zile, ca nu pregatesti cladirea pentru scopuri comerciale. Nu trebuie sa arate bine”, a spus Cosette Chicirau.

Infantilismul si superficialitatea acestei doamne sunt de-a dreptul criminale. Notiunea de siguranta sanitara nu exista pentru ea. Propunerea de a ascunde mucegaiul sub o folie si a da acelui spatiu o destinatie de spital de campanie pentru niste bolnavi cu imunitatea si asa scazuta, carora mucegaiul le-ar putea ataca plamanii si alte organe vitale, este de o inconstienta fara margini. Practic, propunerea sefei USR este o condamnare la moarte pentru bolnavii de COVID-19.

Fata de aceasta propunere, si de reactia sefei USR Iasi, conducerea Consiliului Judetean Iasi nu a oferit niciun raspuns pana la acest moment.

Centrul Expozitional Moldova a costat 9 milioane de euro si a fost inaugurat in aprilie 2011. De 9 ani de zile, aceasta cladire strajuieste pustie una dintre intrarile in Iasi, ca semn al deplinei incompetente a administratiei.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

94 − 91 =