Atac armat în SUA! Nouă persoane au fost împuşcate într-o biserică în South Carolina

0
82

Nouă persoane au fost ucise în atacul armat comis miercuri seara într-o biserică afroamericană istorică din Charleston, în statul South Carolina, au anunţat oficiali, precizând că bărbatul alb care a deschis focul în timpul unui curs de studii biblice era căutat joi dimineaţa, relatează CNN.
Atacul este anchetat ca o crimă motivată de ură, au precizat autorităţile.
“Singurul motiv din care cineva poate să intre într-o biserică şi să împuşte oameni este ura”, a declarat primarul oraşului Charleston Joe Riley.
Opt persoane au fost ucise pe loc, iar a noua a murit la spital, a anunţat poliţia.Oficialii nu au spus câte persoane se aflau în biserică în timpul atacului. Însă există supravieţuitori, a declarat şeful poliţiei din oraş, Greg Mullen, fără să ofere alte precizări.
Poliţia a anunţat că presupusul atacator este un tânăr bărbierit, în vârstă de aproximativ 20 de ani, suplu. El purta o bluză gri cu mâneci lungi, blugi şi cizme.
“Evident, este extrem de periculos”, a declarat Mullen. “Vom mobiliza toate resursele şi vom depune tot efortul să găsim această persoană”, a promis el.
Departamentul de poliţie din oraş a cerut ca oricine deţine informaţii să sune la dispeceratul de urgenţă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here