Atac armat la Praga. Zeci de morți și răniți. Atacatorul a fost lichidat

0
128

Cel puțin 11 morți și 24 de răniți sunt victimele atacului armat de la Praga, la Universitatea din centrul orașului. Forțele de ordine au anunțat că atacatorul, un fost student cu probleme psihice, a fost lichidat în timp ce se afla pe acoperișul universității.
Atacul a avut loc la Facultatea de Arte a Universităţii Caroline din Praga, situată în Piaţa Jan Palach, în apropiere de Podul Carol, în vechiul oraş, care atrage numeroşi turişti.
Piaţa şi zona respectivă au fost închise imediat de către poliţie. Imagini publicate pe reţele de socializare arată că studenţii s-au ascuns pe acoperiş pentru a scăpa de atacator.
Studenţi din universitate au anunţat pe Internet că au stat blocați în clase, iar alte săli au fost evacuate, potrivit agenţiei cehe de presă. Potrivit televiziunii publice cehe, care citează poliţia, o persoană care a deschis focul a fost ”eliminată”.
11 persoane, inclusiv atacatorul, au murit în schimbul de focuri, au precizat serviciile de urgență din capitala Cehiei. Nouă persoane sunt grav rănite, iar altele sunt rănite moderat și ușor, potrivit portalului ceh Seznamzpravy.cz.
Atacatorul a fost eliminat!!! Întreaga clădire este în prezent evacuată, iar la fața locului sunt mai mulți morți și zeci de răniți”, a anunțat poliția pe rețeaua de socializare X.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here