Atelier de țesut la gherghef, la Palatul Culturii din Iasi

0
61

Atelierele DICE: Distractiv-Interactiv-Creativ-Educativ, organizate de Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, la Palatul Culturii, vor fi reluate începând de marți, 2 iunie 2020, într-o nouă formulă, adaptată măsurilor de siguranță impuse în această perioadă. Pe baza programărilor, vom forma grupuri de maximum trei persoane, iar tema pe care o propunem este țesutul la gherghef, pentru a deprinde câteva din tainele unui meșteșug vechi, descoperind care sunt materialele folosite și cum putem realiza un model tradițional.

Adresate copiilor cu vârsta minimă de 10 ani, atelierele se vor desfășura de marți până vineri, începând cu ora 10.00. La cerere, va fi organizat un atelier și sâmbătă, 27 iunie 2020, de la aceeași oră.

Pentru început, vom vizita expoziția „Grindare, păretare, scoarţe. Poveşti ţesute”, care valorifică bogatul patrimoniu al Muzeului Etnografic al Moldovei. Apoi, în Atelierul de Educație Muzeală, vom învăța să urzim povești cu ațe colorate și vom țese un mini-covoraș sau un semn de carte. Activitatea durează o oră și jumătate. Costul unui bilet este de 20 de lei și include toate materialele necesare.

Atelierele DICE sunt concepute cu scopul de a valorifica patrimoniul și expozițiile temporare disponibile în Palatul Culturii și din perspectiva formării culturale. Pentru detalii și programare, persoanele interesate sunt rugate să ne contacteze la numărul de telefon: 0232 275979, int. 116 sau 142.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 69 = 74