Ateneul din Iași se mută, pentru o seara, în pub-ul Cafeneaua Piața Unirii

0
65

Iașul începe 2017 cu un parteneriat, cu o idee frumoasă și inovatoare pentru iubitorii de film, de vin, de bere, de narghilea, de popcorn și de relaxare. Ateneul din Iași se mută în pub-ul Cafeneaua Piața Unirii duminică, 15 ianuarie, începând cu ora 20, unde va umple spațiul cu umorul cald și uman al inconfundabilului regizor Igor Cobileanski.

Afacerea Est” este prima proiecție de care se vor putea bucura ieșenii într-un spațiu diferit, unde vor putea savura cultura și sub altă forma, transformând-o într-un mod de viață cât se poate de firesc și natural. La eveniment vor fi invitați și actorii din zona Moldovei, care au făcut din Afacerea Est o capodoperă reală, umană, care poate descreți frunțile atât tinerilor, cât și părinților acestora. După vizionarea proiecției, actorii ne vor împărtăși câte puțin din experiența lor din spatele culiselor, urmând ca seara să continue cu un moment muzical, în cadrul căruia Mihaela și Cristian Gârlea ne vor încânta cu un jazz de excepție.

Inițiativa Ateneu la Cafenea vine, în primul rând, din entuziasmul de a oferi posibilitatea ieșenilor să experimenteze filmul în diferite cadre ce îi sunt familiare, spații în care își petrec timpul alături de prieteni, colegi, apropiați. În același timp, proiectul încurajează și susține cultura în Iași, motiv pentru care toate încasările din bilete vor fi direcționate către Ateneul din Iași, urmând ca banii să fie folosiți în modernizarea acestuia și în desfășurarea activităților pe care le propune un asftel de spațiu cultural.

Prețul unui bilet este de 15 lei. Detalii și rezervări la numărul de telefon: 0743 663 903. Biletele vor putea fi achiziționate de la Cafeneaua Piața Unirii, începând cu miercuri, 11 ianuarie. Numărul de locuri este limitat.

Afacerea Est“ spune povestea unei prietenii surprinzătoare dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Puşcaşu), un intelectual de provincie, şi Petro (Ion Sapdaru), un oportunist plin de idei. Cei doi se avântă într-o călătorie nebunească în căutarea banilor necesari pentru a-şi îndeplini visurile: Marian vrea să se căsătorească cu Veronica (Anne Marie Chertic), în timp ce Petro îşi doreşte o macara pe care s-o închirieze. Ei decid să devină parteneri de afaceri şi încep să lucreze la un plan: să vândă un vagon de potcoave. Planurile li se dau peste cap, dar cu toate acestea Marian şi Petro nu îşi pierd optimismul şi încearcă alte metode de a se căpătui.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here