Ateneul National din Iasi continuă seria de spectacole de teatru în aer liber

0
63

Ateneul Național din Iași continuă și în a treia săptămână a lunii lui Cuptor seria de spectacole în aer liber care se vor desfășura atât în Grădina de vară a Ateneului, cât și la Amfiteatrul Palas.

Iubitorii de teatru sunt așteptați cu spectacole educative pentru copii, cu povești arhicunoscute și comedii spumoase pentru cei mari, care le vor face serile de vară mai frumoase și mai amuzante.

Diminețile, vom face cunoștință cu eroi populari ca Făt Frumos din lacrimă  sau Harap Alb sau vom învăța instrumentele muzicale în „Dumbrava basmelor muzicale”. În plus, pregătim pentru micii noștri spectatori o premieră, inspirată din poveștile lui Creangă, „Fata moșului cea isteață”. Compania Andirino invită publicul în Grădina de vară Ateneului, duminică 26 iulie, la ora 12.00 pentru a face cunoștință cu povestea fetei moșului și cea a babei. Dar cum ar fi oare ca protagonista să se întâlnească în călătoria ei cu cocoșul din punguța cu doi bani, cu capra cu trei iezi, cu Dănilă Prepeleac sau cu ursul păcălit de vulpe? Ce se va întâmpla cu toate aceste personaje ale lui Creangă, puteți afla duminică, la Ateneu.

Serile de miercuri și cele de weekend aparțin comediei. Ateneul Național din Iași vă propune pentru această săptămână să îi vedeți sau să îi revedeți pe oltenii noștri atât de simpatici, în „Comedie cu olteni”, să aflați pentru o seară cum e să trăiești „Cu capu’n nori” sau să îi cunoașteți pe cei trei descurcăreți negustori, Take, Ianke și Cadîr.

Evenimentele vor fi organizate cu respectarea măsurilor și regulilor de distanțare socială impuse. Biletele pentru spectacole pot fi achiziționate de pe www.ateneuiasi.ro, de la casa de bilete a Ateneului sau cu o oră înainte de începerea spectacolului la Amfiteatrul Palas. Prețul unui bilet este de 15 lei la spectacolele pentru copii și 20 de lei la cele pentru adulți.

  • Miercuri, 22 iulie 2020, ora 10.00, Amfiteatrul Palas

Făt Frumos din lacrimă, regia Erica Moldovan

  • Miercuri, 22 iulie 2020, ora 19.00, Amfiteatrul Palas

Comedie cu olteni, regia Ovidiu Cuncea

  • Sâmbătă, 25 iulie 2020, ora 10.00, Grădina de vară a Ateneului

Dumbrava basmelor muzicale, regia Iulian Sandu

  • Sâmbătă, 25 iulie 2020, ora 20.00, Grădina de vară a Ateneului

Cu capu’n nori, regia Daniel Onoae

  • Duminică, 26 iulie 2020, ora 10.00, Amfiteatrul Palas

Harap Alb, regia Erica Moldovan

  • Premieră: Duminică, 26 iulie 2020, ora 12.00, Grădina de vară a Ateneului

Fata moșului cea isteață, regia Andrei Ciobanu

  • Duminică, 26 iulie 2020, ora 19.00, Amfiteatrul Palas

Take, Ianke și Cadîr, regia Ion Sapdaru

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here