Ateneul National din Iasi si Corul Marii Uniri, in turneu prin Europa

0
69

În perioada 2-8 noiembrie 2022, trupa de teatru a Ateneului Național din Iași și Corul Marii Unirii se vor afla într-un turneu artistic în Austria, Germania, Franța și România.
Ca răspuns la invitația domnului Josif Herlo, președintele Asociației „Alexandru Ioan Cuza” din Germania, Ateneul ieșean va fi prezent, în perioada următoare, în mijlocul comunităților românești din Heidelberg, Stuttgart și Frankfurt cu una dintre cele mai îndrăgite piese de teatru puse în scenă de tinerii și talentații noștri actori. Este un motiv de bucurie pentru instituția noastră de a putea oferi românilor din afara granițelor țării momente memorabile și pline de emoții.” a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.
Piesa de teatru prezentată de echipa Ateneului ieșean în turneul din Germania este „Take, Ianke și Cadîr” de Victor Ion Popa, în regia lui Ion Sapdaru.
Cele trei reprezentații vor avea loc:
• Vineri, 4 noiembrie, ora 19.00 – Bṻrgerzentrum Kirchheim, Heidelberg;
• Sâmbătă, 5 noiembrie, ora 19.00 – Lindenbachhalle Weilimodorf, Stuttgart;
• Duminică, 6 noiembrie, ora 19.00 – Internationales Theater, Frankfurt Am Main;
În aceeași perioadă, Corul Marii Uniri va susține șase concerte în Austria, Germania, Franța și România.
Am primit onoranta invitație de a participa la Sărbătoarea Catedralei Ortodoxe din Paris, la împlinirea a 170 de ani de la constituirea primei comunități ortodoxe române, 140 de ani de la cumpărarea Catedralei de Coroana României și 130 de ani de la sfințirea acesteia. Turneul realizat cu această ocazie trasează o punte de legătură între Iași, pe de o parte, și principalele comunități românești din Europa Centrală și Occidentală, capitale europene și sedii ale Mitropoliilor Ortodoxe Române.” a adăugat Andrei Apreotesei.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here