Ateneul Național din Iași – solidar cu artiștii ucraineni

0
53

În contextul situației tragice care a cuprins Ucraina în această săptămână, Ateneul Național din Iași demarează o campanie de solidaritate pentru artiștii din țara vecină.
În cursul zilei de astăzi, Ateneul ieșean a trimis scrisori de solidaritate către teatre și instituții publice din Cernăuți, Kiev, Odessa, Herson și Nijîn – localități în care trupa ieșeană de actori a avut reprezentații în trecut, exprimându-și regretul pentru momentele tragice din Ucraina. Pentru a veni în sprijinul artiștilor din țara vecină, Ateneul Național din Iași va pune la dispoziție instituțiilor publice ucrainene de cultură infrastructura existentă, sceno-tehnica, servicii de cazare, precum și alte servicii necesare pentru continuarea activităților cultural artistice.
Cu gândul la greu încercatul popor ucrainean, oferim sprijinul nostru artiștilor din Ucraina, colaboratori și instituții prietene, de a se putea exprima artistic pe scena Ateneului. Suntem profund îndurerați pentru pierderile suferite și îi purtăm în gândul și rugăciunile noastre pe toți cei afectați de război.” a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 5 = 1