Ateneul Național din Iași vine în întâmpinarea artiștilor independenți

0
63

Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Iasi, a lansat o invitație tuturor teatrelor independente din Iași, sau artiștilor independenți, afectați de criza din acest an, de a-și desfășura activitatea la Ateneu. „Colaborarea, prin oferirea spațiilor pentru repetiții și reprezentații, alături de tehnica de scenă din dotarea instituției noastre, este o conduită normală în această perioadă de încercare pentru artiștii independenți, din solidaritate cu aceștia.”, a declarat managerul Ateneului.

Această declarație reprezintă o reiterare a invitației de la începutul mandatului de manager al Ateneului ieșean, pentru susținerea sectorului artistic independent, atât pentru cei aflați la începutul drumului, cât și pentru cei, deja, consacrați pe scene din toată țara. În toată această perioadă, pe scena Ateneului Național din Iași, cât și în diverse spații de desfășurare a activității instituției, au evoluat zeci de trupe de teatru din Iași, țară, dar și din Republica Moldova. Anul trecut, Ateneul ieșean a inițiat un proiect de susținere a acestui sector independent, prin organizarea Festivalului Teatrelor Independente, ediția inaugurală, unde au fost prezente nouă trupe de teatru independent din România.

Ateneul Național din Iași a înțeles și și-a asumat rolul de susținător al mișcărilor artistice independente, construind parteneriate solide cu trupe de teatru, pentru a oferi publicului, pe de o parte, spectacole mereu proaspete și de calitate, iar, pe de altă parte, de a asigura acestor formații artistice un mediu profesionist pentru desfășurarea continuă a activității, sprijiniți de echipe tehnice și echipamente la cel mai înalt nivel. Cu atât mai mult, în această perioadă critică pentru sectorul artistic, Ateneul ieșean își deschide porțile tuturor trupelor, sau artiștilor independenți, oferind spații de repetiții, echipamentele de sceno-tehnică, cu titlu gratuit, ca gest de susținere și perpetuare a inițiativelor artistice, asigurând menținerea caracterului lor independent.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here