ATENTAT sinucigas pe aeroportul Ataturk din Istanbul: 36 morti si 147 de raniti. ISIS revendica atacul

0
50

 

Trei teroristi kamikaze s-au aruncat in aer, marti seara, pe aeroportul Ataturk din Istanbul. Primele informatii indica 26 morti si 147 de raniti.

Potrivit Reuters, politia a deschis focul asupra lor, in momentul in care acestia au vrut sa treaca de un punct de control.

Desfasurarea evenimentelor, livetext:

UPDATE 00:42 Ministerul Afacerilor Externe condamna in termenii cei mai fermi atacul terorist care a avut loc la aeroportul Ataturk din Istanbul, soldat cu numeroase victime.

Ministerul Afacerilor Externe reitereaza angajamentul ferm al Romaniei in combaterea tuturor formelor de terorism si reafirma necesitatea conjugarii si intensificarii eforturilor internationale in combaterea acestor actiuni care nu pot fi justificate sub nicio forma, punand in pericol vieti nevinovate.

MAE mai precizeaza ca, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Ankara si a Consulatului General al Romaniei la Istanbul, s-a autosesizat si a contactat, in regim de urgenta, autoritatile locale pentru a verifica daca printre victime se afla si persoane de cetatenie romana.

Cele doua misiuni au declansat procedurile consulare standard in astfel de situatii si se afla in legatura cu autoritatile turce, fiind pregatite sa acorde asistenta consulara de specialitate in limita competentei legale.

Suplimentar, o echipa consulara din cadrul Consulatului General al Romaniei la Istanbul s-a deplasat la fata locului pentru a oferi asistenta consulara necesara, mai precizeaza MAE.

UPDATE 00:37 Sefi de stat si de guverne din UE care participa la Bruxelles la un summit pe tema plecarii Marii Britanii din Uniune condamna atacul de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, relateaza The Associated Press.

Premierul belgian Charles Michel a postat marti un mesaj pe Twitter, din timpul unei reuniuni cu usile inchise: “Un atac josnic. Suntem alaturi de oamenii din Turcia”.

“Ne gandim la victimele atacurilor de pe aeroportul din Istanbul. Condamnam aceste acte atroce de violenta”, a scris presedinta lituaniana Dalia Grybauskaite.

UPDATE 00:31 Potrivit presei internationale, ISIS a revendicat atacul.

UPDATE 00:16 Guvernatorul din Istanbul, citat de ABC NEWS, spune ca ar fi fost vorba despre trei atacatori. Mai mult, martorii sustin ca un politist a atacat unul dintre atacatori, l-a trantit la pamant, iar in acel moment acesta s-a detonat.

UPDATE 00:13 Potrivit AP, autoritatile din Turcia au anuntat ca numar mortilor se ridica in acest moment la 36 si cel putin 147 de raniti.

sursa:PRO TV

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 2 = 5