ATENTIE! A început vaccinarea copiilor în școlile din Iași. Elevii au fost privati de masurile primare de protectie, dar sunt chemati sa devina cobaii sistemului

0
57

Maine este prima zi în care Ministerul Sănătății, prin Inspectoratul Școlar Județean Iași și Direcția de Sănătate Publica a demarat la Iași campania de vaccinare a populației școlare. Experimentul care vizeaza inclusiv elevi de clasa 0, cu varste pornind de la 6 ani, a fost declanșat fără o informare publica prealabila, părinții fiind înștiințați despre acest lucru prin intermediul unui chestionar transmis pe rețele de socializare, de către coordonatorii școlari din unitatile de invatamant în care sunt arondați elevii. În chestionarul respectiv, cu antetul Ministerului Sănătății, părinții sunt chestionați dacă copilul este sau nu vaccinat și dacă își dau acordul asupra vaccinării acestuia de către “echipele medicale aflate în școală“.
Masura adoptata dupa acelasi principiu guvernamental –“noaptea ca hotii”, vine la fix 4 luni de la debutul oficial a etapei de vaccinare a copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, o campanie care s-a dovedit a fi un fiasco.
De precizat faptul ca masura vaccinarii escaladeaza masura primara de protectie a elevilor din Iasi. In cursul acestui an, Primaria Iasi a achizitionat 1.530.000 măști chirurgicale pentru elevii din clasele 0 – XII, care nu au ajuns in unitatile de invatamant pentru ca…scolile nu au cerut.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here