Au fost semnate contractele de proiectare pentru modernizarea a cinci drumuri județene

0
55

Consiliul Județean Iași, prin Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor, a încheiat contractele de achiziție publică pentru întocmirea documentațiilor tehnico – economice de modernizarea a două loturi de drumuri județene. Din lotul 1 fac parte DJ 208 I Blăgești – Crivești -Vânători și DJ 282 D Potângeni – Românești – Podu Iloaiei – Scobâlțeni – Popești – Mădârjac. În lotul 2 sunt incluse DJ 248 limită Municipiul Iași – Intersecție Centura Iași, DJ 282 A Popricani – Larga Jijia și DJ 249 D Cristești – Țuțora. Licitațiile serviciilor de proiectare pentru ambele loturi au fost câștigate de firma SC NV Construct SRL din Cluj Napoca.
Cele cinci sectoare de drum au fost prioritizate de DJADP pentru că fac legătura cu Axa rutieră strategică Iași – Suceava sau cu Drumul European E58, asigură accesibilitate spre Țuțora și Depozitul Ecologic de Deșeuri sau oferă variante ocolitoare pentru cei din zona metropolitană. DJ 248, de la limita Municipiului Iași și până la intersecția cu Centura Iași, va fi lărgit la patru benzi, astfel încât să putem reduce aglomerația din trafic la intrarea în oraș’’, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.
Contractul de proiectare pentru lotul 1 este în valoare de 170.250 de lei fără TVA și prevede finalizarea documentațiilor în 90 de zile, iar pentru lotul 2 valoarea este de 457.500 lei fără TVA, cu o perioadă de prestare a serviciilor de 180 de zile. (M.G.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

60 + = 61