Au inceput inscrierile la cea de-a doua editie a competitiei internationale de video mapping „Lightup Festival”, organizata la Palas in octombrie

0
50

După succesul înregistrat anul trecut, când a pus Iașul pe harta festivalurilor internaționale de specialitate și a atras mii de spectatori, LightUP Festival se pregătește de a doua ediție. Anul acesta, competiția internațională de video mapping se va desfășura pe 28 octombrie 2017, în parcul Palas, iar tema proiecțiilor este „paint with light” .

LightUP Festival Palas Iaşi reprezintă un eveniment de anvergură internațională, organizat în premieră în nord-estul României, care, încă de la prima sa ediție, din decembrie 2016, s-a bucurat de participarea unor artiști din Europa și de peste Ocean, dar și de aprecierea publicului. Prin organizarea competiției internaționale de video mapping, ansamblul Palas continuă seria proiectelor care oferă comunității locale deschiderea către o latură inovatoare a artelor și o implică în demersul de promovare și susținere a talentelor din diferite domenii.

Sesiunea de înscrieri pentru cea de-a doua ediție se află în plină desfăşurare, iar valoarea totală a premiilor puse în joc este de 9.000 de euro. Video artiştii care doresc să participe se pot înscrie până pe 27 august 2017. Regulamentul competiției și condițiile de participare pot fi consultate pe site-ul www.lightupfestival.ro.

Creațiile video înscrise în concurs vor face subiectul unei jurizări preliminarii, pe baza unui barem care punctează conținutul, creativitatea, tehnica, mesajul, impactul vizual și includerea elementelor de arhitectură în producția video. În urma selecției, pe 1 septembrie, vor fi anunțați șase finaliști.

Cele șase proiecții vor pune în valoare frumusețea arhitecturală a fațadei sudice a Palatului Culturii, oferind un spectacol de lumini, culoare și sunet. Creațiile vor fi proiectate în cadrul LightUP Festival Palas Iași 2017, care se va desfășura pe 28 octombrie. Câștigătorii vor fi desemnați de public, printr-un sistem de vot prin sms. Marele premiu va fi în valoare de 5.000 de euro, locul doi va primi 3.000 de euro, iar locul trei va câștiga 1.000 de euro.

La prima ediție a LightUp Festival, din decembrie 2016, cei șase artiști video care și-au proiectat creațiile au fost din Belgia, Italia, Polonia, Mexic și România. Publicul i-a desemnat câștigători ai trofeului LightUp Festival 2016 și ai marelui premiu, în valoare de 5.000 de euro, pe membrii echipei din Belgia, Patrice Pedrotta şi Benoit Dal.

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

33 − = 27