Autostrazile nu au drum si prin Moldova. Drumurile desfundate vor defini in continuare infrastructura estului

0
45

Deputatul Petru Movila sustine ca toate eforturile facute pentru autostrada Iasi – Tg. Mures au fost egale cu zero.

Demersurile facute de catre societatea civila, de catre mediul de afaceri iesean, de catre mine, in calitate de parlamentar dar si de catre o parte din colegii mei, au fost apa de ploaie pentru PSD.  Iasul a ramas, din nou, fara cel mai important tronson rutier, legatura reala cu Vestul, respectiv Tg. Neamt – Tg. Mures. In ciuda eforturilor sustinute, PSD a mers tot inainte pe singura varianta care le-a convenit, fara sa tina cont de realitatea din teren”, a spus deputatul iesean.

Mai nou, Comisia Europeana a aprobat un masterplan care nu aduce nimic bun pentru Moldova.

Mai grav este ca scenariul prezentat drept pesimit si care implica doar finalizarea autostrazilor care deja sunt in lucru, pare a fi, scenariul cel mai apropiat de realitate. Cel mai probabil, PSD se va ascunde in spatele eternului motiv al lipsei de fonduri, iar Iasul va ramane si fara Ungheni – Iasi – Tg. Neamt.

Cert este ca PSD prefera o regiune de nord-est slaba din punct de vedere economic. Principalul lor bazin de vot este mai usor manipulabil atunci cand salariile sunt cu precadere mimine pe economie si atunci cand, cu cateva promisiuni, poti obtine inca patru ani de putere. Daca in 2012, Ministerul Finantelor ar fi avizat studiul de fezabilitate, sunt convins ca astazi am fi discutat de un proiect in lucru. PSD Iasi este, intr-un mod clar, dezinteresat de subiect. Gheorghe Nichita a taiat panglica de prea multe ori la acest proiect, iar ceilalti membri sunt prea prinsi in luptele interne pentru a constientiza faptul ca ceea ce sefii lor au promis cu surle si trambite, in fiecare campanie, nu este decat minciuna si demagogie. Manifestul pentru Iasi, semnat de USL, memoriul semnat la Primaria Iasi de catre 15 parlamentari, memoriul semnat la Piatra Neamt, au fost doar pure exercitii de imagine”, a mai spus Petru Movila.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 2 = 2