Averea unei grefiere din Iasi, in vizorul ANI. Angajata Curtii de Apel Iasi nu poate justifica jumatate de milion de lei

0
84

O grefieră din Iaşi a fost chemată recent în judecată, alături de soţul ei, de către reprezentanţii din cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Astfel, reprezetanţii ANI le solicitau magistraţilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi să dispună controlul averii în cazul Violetei Elena Osoianu şi al lui Emanuel Osoianu. Totuşi, instanţa a dispus suspendarea cauzei.

“Instanţa respinge excepţia nulităţii absolute a Ordonanţei nr. 3/2017 a Curţii de Apel Iaşi, invocată de intimaţii Osoianu Violeta şi Osoianu Emanuel. Admite cererea de suspendare a judecăţii cauzei de faţă, formulată de intimaţii Osoianu Violeta şi Osoianu Emanuel, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive cu privire la infracţiunile pentru săvârşirea cărora s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de Osoianu Emanuel şi Osoianu Violeta în dosarul DIICOT – Structura Centrală“, au spus judecătorii ieşeni. Decizia nu este definitivă.

În urmă cu mai bine de doi ani, reprezentanţii ANI afirmau că au constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 531.954 de lei, între averea dobândită și veniturile realizate în perioada 24 octombrie 2004 – 31 decembrie 2010 de către Violeta Elena Osoianu, grefier în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Iași, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de către Osoianu Violeta Elena. Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum și despre existența diferențelor semnificative. Osoianu Violeta Elena a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere”, au declarat la acea dată cei de la ANI.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here