Avicola lui Becali de la Iaşi revine spectaculos pe piaţa naţională de profil

0
105

Dacă în urmă cu câţiva ani se afla în pragul falimentului, acum a urcat direct în fruntea firmelor de profil din România, fiind creditată de organismele de la nivel central, printre cele mai prolifice şi de perspectivă firme din ţară care au de activitate creşterea păsărilor pentru carne şi ouă, industrializarea şi prelucrarea cărnii de pasăre, producerea nutreţurilor combinate şi comercializarea cărnii de pasăre.
Potrivit ziarului „Evenimentul”, la sfârşitul lunii trecute, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România i-a acordat SC Avicola SA, în cadrul ediţiei a XXII-a a „Topului Naţional al Firmelor Private din România 2013”, locul doi în clasamentul naţional pe domeniul de activitate.avicola diploma-1000

1avicola2

Avicola SA Iaşi, societate al cărui pachet majoritar de acţiuni este deţinut de omului de afaceri George Becali cu un procent de 85%, a înregistrat în cursul acestui an un succes răsunător la nivel naţional, în rândul firmelor de profil, în ciuda situaţiei în care această societate cu o lungă perioadă, s-a zbătut în ultimii ani. După un management defectuos, societatea a intrat în insolvenţă, în mai 2010, potrivit Sentinţei comerciale nr. 615/S din data de 27.05.2010, pronunţată de Tribunalul Iaşi – Secţia Comercială şi de Contencios Administrativ, în dosarul nr. 8893/99/2009 (622/2009), fiind administrata de Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de administrator judiciar. În octombrie 2010, toata platforma Războieni era închisă, neexistând activitate de producţie în nici o fermă apartinând societăţii. Astfel, acţionarul majoritar, George Becali, a propus intrarea societăţii în circuitul economic şi cresterea economică a societăţii. Societatea dispunând de un patrimoniu vast în perfectă stare de conservare, în octombrie 2010 şi-a inceput colaborarea cu diverse societati, punându-se la dispoziţie infrastructura de creştere a puilor (hale, reţele de utilităţi ) şi personalul specializat. În data de 1 februarie 2012, societatea a intrat în reorganizare, aprobându-se de către Tribunalul Iaşi – Judecător Sindic, planul de reorganizare.
În această perioadă de reorganizare, importante sume de bani au fost investite în retehnologizarea fermelor de creştere a păsărilor, deschizându-se fermele 5 şi 7-8. În urma acestor contracte de colaborare pe care le are societatea noastră, situaţia economică a societăţii este într-un trend ascendent”, a declarat ec.Bălan Cătălin Claudiu, directorul general al SC Avicola SA.
Potrivit datelor contabile, în anul 2010, Avicola SA Iaşi înregistra o cifră de afaceri era de 2,6 milioane lei iar în cursul anului trecut, cifra de afaceri înregistra 4,7 milioane lei. Surpriza vine de abia acum, în condiţiile în care, ca urmare a punerii în aplicare a măsurilor de redresare cuprinse în planul de reorganizare aprobat de Tribunalul Iaşi – Judecător Sindic, s-a redus pierderea financiară de la -18.126.463 lei la finele anului 2010, la suma de 539.593 lei la finele anului 2013, societatea înregistrând profit şi clasându-se în anul 2013 pe locul II în Topul naţional al firmelor de profil.
Ţinând cont de faptul că societatea noastră este situată în oraşul Târgu Frumos, că de existenţa ei sunt dependente circa 260 de familii, fiind cea mai mare unitate din zonă, demonstrând pe deplin voinţa nostră de a redresa societatea, redresare care nu înseamnă numai un mijloc de subzistenţă pentru cele 258 de familii ci, prin implicaţiile ei, ci o reală sursă de venit la bugetul de stat, sursă de rambursare a creditelor persoane fizice către sistemul bancar, generator de consum, cât şi un furnizor important către piaţa alimentară din Moldova”, a declarat directorul Avicola SA.
În prezent, conducerea societăţii este asigurată de directorul general, Cătălin Bălan şi ec.Ciubotaru Manuela – director economic, sub administrarea Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L, prin asociat coordonator, Mititelu Corneliu şi practician în insolvenţă, Cibotaru Adelina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here