Avocatii din Iasi se pregatesc de proteste, nemultumiti de majorarea contributiilor fiscale

0
143

Având în vedere intenţia Guvernului României de a aduce modificări Codului fiscal și impactul major al unor prevederi din noile reglementări asupra profesiei de avocat, Baroul Iași își exprimă dezacordul cu privire la majorarea contribuţiilor fiscale ale avocaţilor.
Nu există niciun argument pentru care povara echilibrării bugetului de stat să fie suportată de profesiile libere, cu atât mai mult cu cât avocații sunt cel mai puțin sprijiniți prin măsurile fiscale adoptate în general de guvern. Încă o dată, pare ca puterea executivă desconsideră profesia de avocat şi pe avocaţi, nefiind preocupată să protejeze profesiile libere. Toată această povară injustă se va răsfrânge inevitabil și asupra cetăţenilor, care vor percepe că statul le îngrădeşte accesul la justiție și cărora le vor fi afectate în mod direct drepturile și libertățile constituţionale pe care avocații le apără”, a declarat avocat Oana Neda, decanul Baroului Iasi.
Modificările legislative privind contribuțiile la sistemul asigurărilor sociale de sănătate nu vor aduce un beneficiu semnificativ bugetului de stat sau bugetului asigurărilor sociale de sănătate, dar vor determina mărirea consistentă a sarcinii fiscale pentru avocați, mai sustine sefa baroului iesean.
După consultarea corpului profesional, conducerea Baroului Iaşi va anunţa formele de protest colectiv pe care le vor exercita avocaţii din acest barou.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here