Axe de circulatie pentru biciclete intre Copou si Bucium si pe ruta Pacurari – Dancu

0
68

Primaria Iasi a iniția un proiect care vizează introducerea unui sistem alternativ de transport, prin crearea a două axe de circulație protejată pentru biciclete. Inițiativa vine în contextul găsirii de soluții eficiente pentru diminuarea efectelor nocive ale emisiilor de carbon în atmosferă cauzate de traficul auto tot mai intens.

Axele vizate sunt Nord – Sud (Copou – Centru – Bucium) și Est – Vest (Păcurari – Centru – Tătărași – Dancu), pe aceste două trasee urmând a fi amenajate piste moderne de biciclete separate de traficul pietonal, pentru evitarea conflictelor de trafic și creșterea fluenței deplasării.

Durata de realizare a studiilor necesare acestui proiect va fi de maxim doi ani (2020 – 2022), costurile estimate fiind de 600.000 de lei (studiu de prefezabilitate – 50.000 lei, studiu de fezabilitate – 200.000 lei, proiect tehnic – 350.000 lei).

Realizarea proiectului va conduce la asigurarea unui acces facil al persoanelor la locul de muncă sau în alte zone de interes, micșorarea timpilor de deplasare și a costurilor de transport, reducerea poluării, descongestionarea traficului, precum și creșterea siguranței în trafic.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here