Baia Publica a Iasului devine “campus pentru boschetari”

0
119

Primăria Municipiului Iași a supus dezbaterii legislativului un proiect de Hotărâre de Consiliu Local privind încheierea unui acord de parteneriat între Municipiul laşi, Direcţia de Asistență Socială și Fundaţia Emmaus laşi în vederea implementării proiectului „Permis pentru mai bine”. Proiectul constă în dezvoltarea unui campus de servicii adresate pentru 100 de persoane fără adăpost de pe raza municipiului laşi și se va derula în perioada 1 august 2023 – 30 aprilie 2024 în imobilul situat în laşi, str. Petru Movila nr. 61 (Baia Publică).
Prin imobilul pus la dispoziție Primăria va asigura lucrările de reparaţii și igienizare înainte de punerea în funcţiune a campusului de servicii, precum și reparaţiile capitale ce ar putea sa intervină în perioada de funcţionare a imobilului.
Direcţia de Asistență Socială va utiliza imobilul pus la dispoziţie și va asigura mentenanța și buna funcţionare a instalaţiilor sanitare, electrice, de căldură şi canalizare, va oferi sprijin și consiliere prin personalul propriu în derularea corespunzătoare a campusului de servicii.
Fundaţia Emmaus laşi va asigura serviciile sociale propuse în proiect, dotarea campusului cu consumabile pentru igiena personală, pentru spălarea hainelor, pentru desfășurarea activității de frizerie, pentru asigurarea unei gustări zilnice pentru 50 de persoane, pentru servicii medicale primare. Fundația va oferi consultaţii și ore de terapie psihologică, de educaţie pentru prevenirea bolilor de risc crescut de contagiune, trafic de fiinţe umane și personalul de specialitate pentru funcţionarea campusului (asigurând plata personalului și a deplasărilor necesare). Plata utilităţilor (energie, gaz, apa, servicii de salubrizare) va fi asigurată tot de Fundaţia Emmaus laşi. Finanţarea, care se ridică la aproximativ 300.000 lei, este asigurată de fundaţie, cu sprijinul Kaufland România.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here