Balul Primăverii, ediţia I Vivaldi 2017: s-au strans 89.600 lei pentru copiii cu sindromul Down si elevii de 10 din mediul rural

0
55

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, în parteneriat cu Primăria Iaşi, Fundaţia Star of Hope Romania, Asociaţia Pro Ruralis şi Rotary International a organizat, în premieră la Iaşi, Balul Primăverii – ediţia I Vivaldi. Evenimentul caritabil a avut loc vineri, 24 martie a.c. la Hotel Astoria, Sala Eminescu.

Din încasările totale rezultate în urma acestui eveniment, în sumă de 89.600 lei, beneficiul net a fost direcţionat în totalitate, în mod egal, exclusiv către Fundația Star of Hope Romania și Asociația Pro Ruralis, pentru susținerea și derularea proiectelor dezvoltate în cadrul acestor ONG-uri ai căror beneficiari sunt copiii și tinerii cu sindrom Down, respectiv elevii din mediul rural cu rezultate excelente la învățătură dar cu o condiţie materială precară. Cele două organizaţii neguvernamentale (Fundaţia Star of Hope Romania şi Asociaţia „Pro Ruralis”) au fost alese de către Camera de Comerţ în urma implicării de care au dat dovadă, în mod constant, în domeniul social.

Am făcut apel la ceea ce înseamnă generozitate, altruism şi disponibilitatea oamenilor de afaceri de a susţine tinerii care au nevoi speciale, de a susţine programe speciale. După ce vom acoperi cheltuielile din această seară, banii îi vom împărţi, jumătate pentru ProRuralis, jumătate pentru Star of Hope. Fie că sunt copii cu dizabilităţi, fie că sunt copii care au nevoie să fie susţinuţi pentru a putea învăţa. Mulţumiri şi aprecieri pentru toţi cei care ne-au fost alături, prin parteneriat, sponsorizare şi participare şi doresc să evidenţiez în mod deosebit sprijinul pe care ni l-au acordat Primăria Municipiului Iaşi şi Cluburile Rotary din Iaşi”, a precizat Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași

Mulțumim în primul rând Camerei de Comerț și Industrie Iași, pentru faptul că s-a gândit la tinerii cu dizabilități din proiectele Star of Hope Romania și a ales ca jumătate din fondurile strânse la acest eveniment să meargă către Atelierele de Serigrafie Star of Hope, ateliere protejate ce vor asigura locuri de muncă pentru acești tineri. Și e obligatoriu să mulțumesc, în numele copiilor cu dizabilități din proiectele noastre, dlui Lenart Eriksson, președintele Organizației Star of Hope International, dnei Ulrika Kallin, director Star of Hope Suedia, și dnei Maria Presson, director Star of Hope USA. Le mulțumesc pentru încrederea oferită nouă de mai bine de 25 de ani de activitate în slujba copiilor cu dizabilități și a celor aflați în situație de risc de abandon școlar”, a menţionat Aurora Vatamaniuc, preşedinte executiv al Fundaţiei Star of Hope România.

Dorina Hotoleanu, director Asociația Pro Ruralis: „E un semnal excelent, optimist, pentru viitor. Ambele ONG-uri au în proiectele lor copii cu nevoi speciale, ce trebuie sprijiniți. Este încă un pas pentru societatea civilă, care demonstrează că deprinde această manieră de abordare și vine în sprijinul cauzelor sociale”.

Printre cei 240 de invitați, s-au regăsit primarul Municipiului Iași, dl Mihai Chirica, europarlamentarul Sorin Moisă, dl Lennart Eriksson, președintele Organizației Star of Hope International, Ulrika Kallin, director Star of Hope Suedia, Maria Presson, director Star of Hope USA, Dan Davidson, manager și proprietar al ETON Inovation AB Suedia, celebra firmă creatoare a mărcii de cămăși cunoscute în întreaga lume, dna Anca Ciubăncan, preşedinte Camera de Comerț Româno-Suedeză (Cluj).

Balul Primăverii, ediția I Vivaldi, a fost moderat de Carmen Toderașcu (Iași TV Life) şi de Horia Gumeni (TVR Iași).

Munca multor oameni, pe care nu-i cunoaştem îndeajuns, salvează vieţi, ajută persoane cu care viaţa nu a fost foarte generoasă, pentru a le crea un viitor. Nevoia este mare, şi niciodată un singur om nu va reuşi să acopere singur, ci este nevoie de o echipă care să pună sufletul şi umărul şi să le facă viaţa mai frumoasă. Vreau să vă mulţumesc, ca edil al acestui oraş, că nu treceţi indiferenţi pe lângă astfel de evenimente“, a declarat Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, în deschiderea evenimentului.

Fiind o seară festivă, patronată de compozitorul Antonio Vivaldi și muzica sa, toate momentele artistice au fost prezentate în stil baroc. Evenimentul caritabil a fost deschis  de cvartetul Liceului de Artă Octav Băncilă Iași (vioara 1 – Andrei Pretorian, vioara 2 – Raluca Miron, viola – Ștefana Munteanu, violoncel – Petre Călin). A urmat apoi dansul copiilor de la Academia Junior și tineri de la Fundația Star of Hope Romania și Asociața Cutezătorii, coregrafiați de lect. univ. dr. Ligia Cosoi, Alina Cosoi și Mona Moldovanu. La finalul evenimentului, membrii trupei Pronconsul (ambasadori Star of Hope Romania) și hiturile lor au ridicat sala în picioare.

Cel mai important moment al serii l-a constituit licitația produselor oferite de către sponsori și parteneri.

Obiectele pentru tombola evenimentului au fost asigurate de către studenți de la Facultatea de Arte Plastice a Universităţii de Artă „G. Enescu” Iași, firma SOPHIA DECORATION, scriitorul Dan Lungu, firma NISSA, Asociația ARTIUM, Cofetăria TUFFLI, firma OPTICA MEDICALA VISION FOR YOU, MICII MESERIASI BÂRLAD.

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 21 = 30