Banda suplimentara de circulatie pe podul Bucium. Doi ani de calvar pentru riverani

0
57

În această perioadă Primăria Municipiului Iași pregătește licitația pentru modernizare șoselei Bucium. Procedura are o prevedere financiară de 19.612.687,76 lei, fără TVA (23.339.098,43 lei, cu TVA).
Lungimea șoselei este de 3.436 metri, iar durata estimată a lucrărilor este de 24 de luni.
Sistemul rutier este din îmbrăcăminte asfaltică degradată, cu grosime de 13 centimetri, și fundație din material granular, cu grosime de 40-45 centimetri. Acesta se află într-o stare avansată de degradare, cu fisuri, crăpături, tasări și denivelări, producând disconfort participanților la trafic.
Investiția presupune modernizarea drumului, reabilitarea podului Bucium și modernizarea instalației de iluminat. Podul Bucium va fi modernizat prin introducerea unei benzi suplimentare de circulație pe pod și execuția unei plăci de suprabetonare a fâșiilor cu goluri. Cei 324 de stâlpi de beton vor fi dezafectați și vor fi înlocuiți cu 202 stâlpi metalici cu o înălțime de 9,5 metri. Pentru realizarea iluminatului se vor monta pe stâlpi corpuri de iluminat cu surse led, optim asamblate și poziționate.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

72 − = 68