„Bărbatul cu trei picioare” de Mircea M. Ionescu, spectacol-lectură în regia lui Ion Sapdaru

0
66

Proiectul teatral LECTURI³ continuă în noua stagiune cu spectacolul-lectură „Bărbatul cu trei picioare” de Mircea M. Ionescu, în regia lui Ion Sapdaru. Reprezentația va beneficia de intrare liberă, putând fi vizionată pe 28 septembrie, de la ora 20:00, pe scena în aer liber din parcul Teatrului³. Spectacolul-lectură va fi susținut de actorii: Horia Veriveș, Ionuț Cornilă, Dumitru Năstrușnicu, Radu Ghilaș, Diana Chirilă, Anne Marie Chertic, Dumitru Georgescu. 

Mircea M. Ionescu, dramaturg jucat cu succes pe scenele de teatru din țară și din străinătate, primește în 2019, premiul Ion Luca Caragiale pentru volumul de teatru „Bărbatul cu trei picioare”, oferit de Academia Română. Alături de acest premiu și de alte nenumărate distincții primite de-a lungul întregii cariere, pot fi menționate patru importante concursuri naționale de dramaturgie câștigate: festCo (2010), Comedie, Galați (2011), Monodramă, Bacău (2014), Teatru scurt, Oradea (2016) și trei premii ale Uniunii Scriitorilor, Filiala Dramaturgie București (2003, 2013, 2014). Pe 31 august, anul acesta, Mircea M. Ionescu primește Premiul pentru întreaga activitate, acordat în cadrul Galei Unitem.

Proiectul LECTURI³ a fost demarat de Teatrul Național Iași stagiunea trecută, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași (Filit) și „Alecart”. A luat naștere din dorința Teatrului Național de a promova dramaturgi români contemporani din România și din Republica Moldova, de a face cunoscute publicului piesele lor de teatru prin montarea lunară a unor spectacole-lectură. În luna octombrie, juriul acestui proiect se va reuni pentru a decide piesa câștigătoare care, în decursul acestei stagiuni, va deveni o producție a Teatrului Național Iași. Spectacolele-lectură din lunile noiembrie și decembrie vor intra în jurizare pentru montare anul viitor.   

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here