Bărbatul de 300 de kilograme, internat la Instititutul de Cardiologie din Iasi, a murit

0
53

Bărbatul de 47 de ani din Codăeşti, judeţul Vaslui, care a fost adus vinerea trecută la Institutul de Boli Cardiovasculare „George I.M. Georgescu” din Iaşi, în urma unui infarct miocardic acut, a decedat. Aceasta deşi, potrivit medicilor, pacientul a fost pus imediat pe tratament adecvat. „Având în vedere starea sa gravă, a fost internat la Terapie Intensivă, iar pentru că nu încăpea pe un pat normal, a fost nevoie să îl punem pe un suport”, a declarat prof. dr. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Iaşi. Pentru transportul acestuia, au fost mobilizaţi 15 pompieri. „Colegii de la Vaslui ne-au solicitat ajutorul şi a fost nevoie de 15 oameni să îl urce în ambulanţă pentru a putea fi transportat, iar aici am reuşit să îl urcăm cu ajutorul pompierilor”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD de la Spitalul „Sf. Spiridon” Iaşi.
Conform chirurgului Dan Timofte, specializat în chirurgia obezilor, pentru ca acest bărbat să fi supravieţuit, era necesar ca mai întâi să slăbească minimum 40 de kilograme şi să se identifice toate problemele de sănătate pe care acesta le dezvoltase. „Teoretic, ar fi avut şanse, însă ar fi trebuit ca înainte de infarct să fi făcut o serie de analize, să fi fost echilibrate posibilele afecţiuni asociate, precum hipertensiune sau diabet, şi să se apropie de greutatea ideală pentru a putea fi operat. În general, pacienţii care suferă de obezitate mai au şi alte probleme nediagnosticate. E ca un cerc vicios, din cauză că nu se pot deplasa până la medic stau acasă şi continuă să ia în greutate”, susţine dr. Dan Timofte, medic primar chirurg la Clinica a III-a Chirurgie de la Spitalul „Sf. Spiridon”.
Un caz asemănător a mai fost înregistrat în 2014, când un bărbat de aproximativ 250 de kilograme din Paşcani a fost transferat la Timişoara pentru operaţie, însă a decedat din cauza stării precare de sănătate. „A fost de câteva ori la mine şi am recomandat familiei să meargă la Bucureşti pentru tratament. A fost pus pe o dietă foarte strictă, urma să dea jos 50 de kilograme pentru a putea fi operat, însă, între timp a decedat”, îşi aminteşte dr. Dan Timofte. (sursa: Evenimentul)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =