Beatrice Rancea revine pe postul de manager al Operei Naţionale Iași

0
58

Ministrul Culturii a semnat, azi dimineață, revenirea pe postul de director al Operei Naționale Române din Iași a fostei managere, Beatrice Rancea.

Instanta a decis suspendarea temporara cauzata de interdicţie. Cauzele care au condus la suspendare nu mai exista. Deci, da, se reia contractul dintre Beatrice Rancea şi ONRI“, a declarat Istvan Demeter, ministru secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii. 

Reamintim ca in urma descinderilor din luna martie a anului curent, procurorii DIICOT Iași au învinuit-o pe Rancea că a constituit un grup infracțional organizat care a acționat în ultimii 6 ani. Procurorii DIICOT argumentau la vremea respectivă că subvențiile acordate Operei din Iași de către Ministerul Culturii au fost îndreptate către alte firme prin achiziții nejustificate.

La sfârșitul săptămânii trecute, Tribunalul Iași a hotărât ridicarea controlului judiciar în dosarul acesteia, precum și a altor patru angajați de la Opera Iași. Conform legilor în vigoare, odată cu ridicarea controlului judiciar, Beatrice Rancea are dreptul să revină pe vechea funcție.

De asemenea, tot la sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Culturii prelungise lui Daniel Șandru interimatul în funcția de director al Operei Naționale Române din Iași pe perioada supendării din funcție a lui Beatrice Rancea.

În urma deciziei de astăzi, Beatrice Rancea poate să se întoarcă pe funcția de director al Operei din Iași. (M.G.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here