Bilanțul la 1.000 de zile de mandat: liberalii au distrus șansele Iașului la dezvoltare

0
112

„De la alegerile locale din 2020, s-au scurs aproape 3 ani. Cu liberalii aflați la guvernare pe plan local, rezultatele pentru municipiul și județul Iași sunt dezastruoase.
Chirica Mihai, primarul PNL al municipiului Iași: are calitatea de suspect/inculpat/trimis în judecată în cel puțin 4 dosare penale instrumentate de procurorii anticorupție și antimafia.
Alexe Costel, președintele PNL al Consiliului Județean Iași: are statutul de inculpat, trimis în judecată de procurorii DNA București și DNA Iași în 2 dosare distincte.
Chirica și Alexe sunt fruntași pe țară la dosare penale, dar codași la investiții în folosul cetățenilor care i-au ales. Iașul nu are șosea de centură, tren metropolitan, nici stadion și sală polivalentă moderne. Aerul este otrăvit, traficul auto congestionat, sistemul de transport public – ineficient.
Muraru Alexandru, deputat: este președintele PNL Iași doar formal, cu numele. Pentru a-și asigura liniștea în filială și un nou mandat de parlamentar îi girează, pe mai departe, pe cei doi penali
Chirica și Alexe. Deputatul Muraru este omul simpozioanelor, al sindrofiilor cu ștaif, al congreselor și conferințelor. Zero rezultate pentru ieșenii care l-au trimis în Parlament.

Bălan Mihai, primar PNL în Bârnova: este, probabil, cel mai lacom dintre toți aleșii PNL. În ultimii 2-3 ani de mandat, el și familia sa au agonisit, prin metode la limita legii, fabuloase averi imobiliare, de ordinul milioanelor de euro. Nimic pentru comunitatea din Bârnova, totul pentru el și neamurile sale.

Gîrjan Adina, subprefect PNL: a făcut simplă figurație în funcția publică. Nimeni nu știe care este programul zilnic al acesteia, dacă are vreun raport de activitate sau ce conține el. În schimb, afacerile patronate de membri ai familiei sale, în special cu localități conduse de liberali, s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie.
Dangă Marius, vicepreședinte al Consiliului Județean Iași: „specialistul” din planul doi e, de fapt, un personaj bugetofag. A sărit dintr-o funcție publică în alta, fără să aibă niciun proiect major implementat. Pentru boiernașul Dangă, Consiliul Județean a alocat fonduri publice către un obscur club de scrimă care-l avea printre cursanți și pe feciorul politicianului PNL.
Cu așa personaje în fruntea municipiului, a județului și a primăriilor comunale, Iașul nu va prospera niciodată. Bunăstarea ieșenilor e ultima lor grijă.” a declarat senatorul Maricel Popa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 1 =