Bilantul mafiei imobiliare: 1.700 de certificate și 500 de autorizații de construire emise la Iasi în acest an. Nicio autorizatie de demolare!

0
162

Activitatea Direcției de Arhitectură și Urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Iași, institutie care a stat la baza anarhiei urbanistice din Iasi, propteaua mafiei imobiliare iesene, a avut o creștere semnificativă în primele șase luni ale acestui an, semn ca acest segment economic este unul extrem de profitabil, iar cererea este in crestere.

În perioada 4 ianuarie – 15 iulie 2021 au fost emise 1.731 de certificate de urbanism, alte 488 fiind în lucru. De asemenea, au fost emise 464 de autorizații de construire, în lucru aflându-se 226.

În aceeași perioadă au fost emise 37 de avize de oportunitate (68 fiind în lucru), 136 de avize de oportunitate deja analizate în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism, 115 certificate de edificare (40 fiind în operare). De asemenea, au fost realizate 193 de recepții la terminarea lucrărilor efectuate (50 fiind în analiza Direcţiei).

În Consiliul Local au fost aprobate 19 documentații de urbanism, 67 fiind în etapa de informare, alte cinci documentații de urbanism fiind transmise deliberativului local.

În altă ordine de idei, în primele șase luni ale anului, Direcţia de Arhitectură și Urbanism a emis 436 de alte documentaţii specifice: dispoziții de șantier, petiții, sesizări, notificări, rapoarte, fișe de audiență, prelungiri de autorizații de construire și certificate de urbanism. Desi multe dintre autorizatiile de construire nu sunt respectate in litera lor, in bilantul acestei Directii nu se regaseste nicio dispozitie de demolare.

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here