Bilete direct cu cardul bancar, în mijloacele de transport din Iasi

0
28

Călătorii vor putea achiziționa bilete de călătorie cu orice card bancar contactless direct din mijlocul de transport. A început montarea POS-urilor în autobuzele și tramvaiele din Iași, iar sistemul va deveni complet funcționat în cursul lunii martie. Vor fi comercializate doar bilete cu o călătorie, în valoare de 2,5 lei, și nu există comision sau alte taxe.

 CTP Iași introduce o nouă alternativă modernă de plată a călătoriilor cu mijloacele de transport public, în colaborare cu Banca Comercială Română și Telekom România.

 Utilizatorii transportului în comun din capitala Moldovei vor putea să își achite călătoriile cu cardul bancar contactless, printr-o simplă apropiere a acestuia de noile aparate din autobuze și tramvaie, în mediu deplin securizat. După aprobarea plății, care durează doar câteva secunde, dispozitivul emite o dovadă, pe care utilizatorul este obligat să o păstreze pe tot parcursul călătoriei. Biletul eliberat de aparat are o valabilitate de 120 de minute.

Prin intermediul POS-ului pot fi cumpărate doar bilete cu o călătorie, în valoare de 2,5 lei, tarif standard, și nu se aplică niciun comision.

Dispozitivele acceptă orice tip de card contactless (Mastercard, Maestro și VISA), de la orice bancă emitentă, din țară și din străinătate.

Noile validatoare reprezintă o soluție în premieră pentru Iași și este dezvoltată de către BCR, în parteneriat cu Telekom România.

Procedura de montare a aparatelor în autobuze și tramvaie a început săptămâna trecută, iar sistemul va fi funcțional în toate mijloacele de transport în cursul lunii martie. Dispozitivele care au fost amplasate în vehicule pot fi deja folosite de către călători.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

95 − = 88