Blocurile consilierului-afacerist Boca rad in soare in an electoral. Proiectele imobiliare ale sponsorului Primariei, avizate la foc automat

0
64

Două proiecte ale consilierului-afacerist Florin Boca avansează rapid cu concursul Primariei Iasi. Proiectul imobiliar din Păcurari în care este implicat afaceristul imobiliar Florin Boca (consilier local PSD) a fost aprobat de Comisia de urbanism. Tot Boca este implicat într-un alt proiect care a primit girul Comisiei în aceeași ședință: o dezvoltare imobiliară prevăzută pentru zona Aurel Vlaicu, potrivit portalului Apix.ro. Dintre cele șase proiecte urbanistice incluse pe ordinea de zi, cinci au primit undă verde, iar în două dintre acestea are interese afaceristul social-democrat. Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aferent zonei Păcurari a ajuns relativ repede pe masa consilierilor, cererea fiind înregistrată în prima parte a lunii noiembrie 2019. În celălalt caz, cererea a fost înregistrată în luna septembrie 2019. Boca este implicat în proiectul din Păcurari prin firma Rafant Company, companie care, oficial, aparține surorii sale.

Amplasamentul este unul în pantă și se desfășoară între strada Păcurari și șos. Arcu, pe o parte din acest teren funcționând acum restaurantul „Blue Aqua” care va fi dezafectat, sustin jurnalistii de la apix.ro. Amplasamentul are o suprafaţă totală de peste 7.800 mp, iar firmele propun amenajarea unui ansamblu cu cinci blocuri cu un regim de până la 4 etaje, dar fiecare bloc are cel puțin două tronsoane.

În ceea ce privește proiectul din Aurel Vlaicu, acesta prevede construirea unui ansamblu mixed-used -locuințe colective, unui apart hotel și spații de comerț, servicii și birouri. Societățile Radan Construct și Ecoedil Management dețin în proprietate o suprafață de peste 10.000 mp și propun ridicarea a 6 blocuri cu 10 etaje (Radan) și a 2 blocuri și unei clinici medicale cu un regim de 8, respectiv, 4 etaje (Ecoedil).

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

57 − 50 =