(P) Bogdan Cojocaru, viitorul președinte al Consiliului Județean Iași: „Proiectul personal pe care îl voi iniția este construirea unui Institut de Protejare a Mamei și Copilului”

0
15

„Iașul are nevoie de o maternitate nouă și modernă.

Spitalul Elena Doamna oferă condiții improprii în acest moment și, din acest motiv, adresabilitatea sa este destul de scăzută. Maternitatea „Cuza Vodă” este, de asemenea, un spital pavilionar, cu clădiri foarte vechi, iar fiecare an care trece va afecta și mai mult calitatea actului medical.

În al doilea rând, există o întreagă patologie post-natală pe care acum o neglijăm din lipsă de spații medicale. Există traume și cazuri în care nou născuții au nevoie de o supraveghere specială.

Acest institut își propune nu doar să asiste nașterea și monitorizarea sarcinii, ci și dezvoltarea nou născuților până la 2 ani. Această îngrijire a mamei și copilului în primii doi ani de viață există în clinici integrate în majoritatea țărilor europene, iar eu la Iași vreau să construiesc în preimieră în România acest Institut al Mamei și Copilului, în parteneriat cu Ministerul Sănătății.

Vezi detalii în clip:

https://www.facebook.com/Organizatia.Judeteana.PSD.Iasi/videos/1658463018303129/

#PunemIașulPePrimulLoc

#AiciAcumAproapeDeToțiIeșenii

Executat de SC Creative Idea SRL la comanda PSD Iași, CMF: 21240002

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here