Bolizi retro si alte atractii de top la cel mai mare campionat national de offroad organizat de ADVENTURE 4X4 și TESTER GRUP

0
203

În perioada 8 – 11 iunie 2023 – CUPA TESTER GRUP – legenda offroad a orașului Iași, se pregătește să ofere comunității iesene o experiență remarcabilă în acest an. Organizat de ADVENTURE 4X4 la IAȘI alături de TESTER GRUP, acest eveniment atrage atenția prin desfășurarea etapei a-II-a a Campionatului Național de Offroad, competiție sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și al Comisiei Naționale de Offroad din România. Aceasta este structurată pe VI clase de echipare a mașinilor și dificultate a traseelor: Standard A, Standard B, Challenge, Open, SSV și Extrem.
Sunt foarte multe noutati in cadrul acestei editii. In afara de traditionalul Cupa Tester Grup, Campionatul National de Offroad pe care il faceam toamna, l-am mutat vara pentru ca vrem sa fie mai atractiv, sa ne murdarim de noroi, sa fim in mediul nostru natural. Facem Adventure Festival, un festival de motor sport, un festival mult mai complex, cu foarte multe actiuni. Cupa Tester Grup, cel mai important si traditional moment pe care il facem din 2017 incoace, a devenit din ce in ce mai popular la noi. Facem pentru prima oara la Iasi etapa regionala de enduro cross, precum si etapa regionala de ATV-uri si Expo Auto Show ce va fi facuta de cei de la Liga Studentilor de la Mecanica, un show dedicat masinilor modificate, masinilor retro, tunate sau foarte joase, de alt tip fata de ce aducem noi la offroad. Participarea va fi internationala, cu peste 150 de participant inscrisi, din care peste 100 de participant se vor alinia la enduro cross ”, a declarat Raimond Chelban, presedinte Adventure 4×4.
Spectatorii sunt așteptați pe platoul de offroad de la Păun să cunoască și să testeze brand-urile Casa Auto Iași – Sâmbătă, 10 Iunie între 10:00 și 16:00 și Duminică, 11 Iunie între 10:00 și 14:00.
Astfel, pentru toți cei pasionați de offroad și nu numai, se pregăteste o provocare specială: Concursul „Testează mașina preferată și câștigă o experiență offroad cu Tester Grup și Adventure 4×4 Iași!”, prin care 3 câștigători (desemnați prin tragere la sorți) vor avea prilejul de a se bucura de o experiență offroad plină de senzații tari.
CUPA TESTER GRUP 2023, ajunsă la a-VII-a ediție, se reinventează în acest an prin diversificarea activităților și transformarea sa într-un adevărat festival moto-sport.
Anul acesta ne bucuram de expozitie multi brand, cu tehnologii foarte avansate, drept pentru care invitam iesenii, in numar cat mai mare, sa fie alaturi de noi la acest campionat national care se va desfasura la Iasi. La test drive, iesenii vor avea ocazia sa testeze cele mai noi modele de masini. De asemenea, toti cei care se inscriu la test drive in cadrul evenimentuui sau in cadrul showroom-urilor noastre, au ocazia sa castige o experienta offroad alaturi de echipa Adventure 4×4”, a declarat Ana Maria Alexa, reprezentant Casa Auto.
Programul evenimentului va include următoarele atracții inedite
• Etapa națională a campionatului de offroad: Cei mai buni piloți din țară se vor întrece într-o competiție palpitantă, demonstrându-și priceperea și curajul pe terenurile accidentate pregătite cu grijă pentru această competiție.
• Expoziție de tuning auto: Pasionații de vehicule modificate vor avea ocazia să admire cele mai spectaculoase creații ale acestui gen, într-un spațiu dedicat exclusiv acestui spectacol vizual.
• Etapa regională de endurocross: Adrenalina și abilitățile piloților vor fi puse la încercare într-o cursă captivantă, pe un traseu complex și provocator.
• Etapa regională de ATV: Participanții vor concura într-o competiție de anduranță pe vehicule ATV, demonstrând priceperea și rezistența necesare pentru a-și atinge scopurile.
Programul de desfășurare a competiției:
ZIUA 1 – JOI, 08 Iunie 2023
• orele: 16:00 – 21:00 – înscrierea concurenților la secretariatul din incinta parcului tehnic de pe Platou 4×4 Păun (N47°07’56’’/E27°41’27’’);
• orele: 21:00 – 23:00 – înscrierea concurenților cu o penalizare de 50euro pe echipaj; – parcarea și verificarea tehnică a vehiculelor de concurs în parcul tehnic (N47°07’56’’/E27°41’27’’) situat pe Platou 4×4 Păun ;
• parcarea platformelor sau a autoturismelor personale se va face în spațiile marcate de către organizatori, pe Platou 4×4 Păun;
ZIUA 2 – VINERI, 09 Iunie 2023
• ora: 09:15 – briefing pe fiecare clasă în parte în Parcul Tehnic;
• ora: 10:00 – start oficial și stagiu traseu (timp maxim parcurgere traseu 7 ore);
ZIUA 3 – SÂMBĂTĂ, 10 Iunie 2023
• ora: 08:30 – briefing pe fiecare clasă în parte în Parcul Tehnic;
• ora: 09:00 – start stagiu traseu (timp maxim parcurgere traseu 7 ore);
• orele: 14:00 – 19:00 – înscrierea concurenților/verificarea tehnica a vehiculelor care vor participa doar la TRIAL;
• ora: 20:00 – petrecere;
ZIUA 4 – DUMINICĂ, 11 Iunie 2023
• ora: 09:45 – briefing TRIAL;
• ora: 10:00 – start stagiu TRIAL, pe Platou 4×4 Păun;
• ora: 16:00 – festivitatea de premiere (ora estimată);
• ora: 16:30 – conferința de presă (ora estimată);
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here