Botnita pentru sacalii din asociatiile de proprietari. Reglementare strictă impotriva furturilor din asociaţiile de locatari din Iasi

0
67

Sefii Primariei Iasi au intocmit un set de regulamente menite să recastige încrederea cetăţenilor faţă de autoritatea publică şi sa stopeze furturile din cadrul asociaţiilor de proprietari.
În urma unei analize detaliate, Primăria Municipiului Iaşi a ajuns la concluzia că aspectele ce ţin de înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari din Iaşi reprezintă peste 60% din problematica de interes major pentru cetăţenii oraşului. Prin urmare, a fost propus un set de 3 regulamente esenţiale pentru traiul în condominii, activitatea asociaţiilor de proprietari, relaţia reprezentanţilor acestora cu locatarii, respectiv Regulamentul de înfiinţare, organizare şi funcţionare a asociaţiilor de proprietari, Regulamentul de atestare şi evaluare periodică a administratorilor de imobile – persoane fizice şi Regulamentul de autorizare a persoanelor juridice specializate pentru activitatea de administrare a imobilelor. „Prin aceste regulamente, venim să punem o singură ordine în viaţa asociaţiilor de proprietari. Principiul pe care l-am lansat este că punctul de vedere al locatarului este suveran”, a declarat Mihai Chirica, viceprimar cu atribuţii de primar al Municipiului Iaşi.
Reprezentanţii municipalităţii sunt de părere că aceste regulamente vor contribui la creşterea gradului de informare a cetăţenilor, la îmbunătăţirea fără echivoc a activităţii asociaţiilor de proprietari, la instituirea şi menţinerea unui dialog constructiv şi permanent între asociaţii şi locatari, între asociaţii, locatari şi reprezentanţii autorităţii publice locale. Toate aceste elemente vor duce, pe termen scurt, mediu şi lung, la creşterea gradului de mulţumire a locatarilor în ceea ce priveste traiul la bloc şi, indirect, la îmbunătăţirea calităţii vieţii în Municipiul Iaşi. Odată cu aprobarea acestor documente de către Consiliul Local, ele vor fi disponibile atât la Centrele de Informare a Cetăţenilor, cât şi pe site-ul Primăriei, precum şi la viitorul Centru de Consiliere a Asociaţiilor şi a Locatarilor, în curs de amenajare la punctul termic PT 9 Cantemir.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here