Brazi de 20 de ori mai scumpi ca in Bucuresti, la bisnitarii din pietele Alexandru cel Bun si Hala Centrala

1
44

Brazii aparuti in pietele iesene costa de 20 ori mai mult decat cei scosi la vanzare prin circuitul Romsilva, regie a Padurilor care a taiat in acest an cativa zeci de mii de brazi si molizi pentru Craciun.

Potrivit lui Cristi Starica, societatea Ecopiata pe care o conduce a emis pana la acest moment un numar de 33 de avize de comercializare a brazilor catre intermediari, pe romaneste catre speculantii pe care ii intalnim zilnic in pietele iesene. Dintre acestia, doar 4 au reusit sa ajunga cu brazi in pietele iesene, trei la Hala Centrala si unul in Piata A;exandru cel Bun. Surpriza neplacuta de abia acum vine, caci brazii comercializati de acesti bisnitari sunt de 20 de ori mai scumpi, un brad mare ajungand si la 500 de lei, iar unul mai pipernicit la 150 de lei. La aceste preturi, iesenii se vor orienta cu siguranta spre nemuritorii brazi de plastic din supermarketuri ori spre crengute de brad, dupa buget.

Preturile de vanzare catre populatie si agenti economici sunt aceleasi cu cele folosite in anul 2014, fiind cuprinse pentru specia molid intre 10 lei la pomii de Craciun cu o inaltime intre 0,7- 1,3 metri si 20 lei la cei de 2,01- 3 metri, iar pentru specia brad, 20 lei la pomii de Craciun cu o inaltime 0,7- 1,3 meri si 30 lei la cei de 2,01 – 3 metri. Solicitarile pentru exemplare cu inaltimi mai mari de 3 metri sunt considerate comenzi speciale, iar pretul se aproba de fiecare directie silvica in parte, pornind de la tariful minim de 20 lei/metru”, au precizat, in cursul acestei zile, reprezentantii Romsilva.

1 COMMENT

  1. ORICE e de cel putin doua ori mai scum in Iasi !. Daca vrei sa faci cumparaturi de 500 de lei deja renteaza sa-ti iei bilet de tren pana in Bucuresti ca sa le faci!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 6 =