Bufonul lui Nichita, somat sa-si dea demisia pentru pierderea finantarii europene de 3 milioane de euro

0
62

 “Esti prost, bai, esti prost! Esti un dobitoc!”, erau, pana de curand, formele curente de adresare folosite de arestatul Gheorghe Nichita fata de bufonul lui favorit, directorul tehnic, Petru Dumitru Tomorug. Intre timp, “dobitocul”, un yes-man desavarsit care ar fi calcat pe pisici negre ca sa-i fie bine sefului, ajunge trezorier al mitei primite de baronul penal, Gheorghe Nichita, principala atributie pe care i-a aruncat-o in carca ex-primarul fiind dosirea spagii luate de la UTI. Actuala conducere a Primariei, personificata prin tehnocratul Mihai Chirica, il piguleste din mers si il pune intr-una din cele 5 posturi cheie din Primarie, aceea de director general al Directiei Tehnice si Investitii. Practic, in mana acestui individ care dosea spaga luata de Nichita, a fost pus mare parte din bugetul Iasului. Cum pentru o astfel de greseala, o uriasa lipsa de viziune administrativa, era previzibil un final usturator pentru Iasi, acesta nu a intarziat sa apara. Ei bine, de pe acest post caldut, “dobitocul” lasat mostenire lui Chirica, reuseste trista performanata de a scapa printre degete, aproximativ 3 milioane de euro, fonduri date de Uniunea Europeana pentru implementarea a trei proiecte care nu au reusit sa fie finalizate la termen. Pe cale de consecinta, aceasta gaura a fost acoperita, astazi, prin votul consilierilor locali, de la bugetul local pe anul viitor, fapt ce i-a intors pe consilieri impotriva vinovatului.

Nu înţeleg de ce trebuie să găsim aceste sume de la Primărie când le-am avut puse la dispoziţie de la UE? Eu cred că aici ar trebui să răspundă foarte clar directorul Petru Dumitru Tomorug şi, pentru eşecul acestor investiţii, dumnealui să îşi dea demisia. Această solicitare este cât se poate de îndreptăţită. De ce trebuie să suportăm din banii noştri nişte investiţii, când am avut fonduri? O astfel de demisie este binevenită şi nu este nici tardivă, nici nejustificată”, a spus consiliera independenta, Anca Preda.

Aceasta nu a fost singura care i-a cerut demisia lui Tomorug. La rândul lor, liberalii au cerut ca acesta, dar si Executivul,  sa plateasca pentru pierderea financiara suferita de Iasi.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

67 + = 70