Bugetarii de lux de la ApaVital cresc din nou prețul apei industriale

0
97

Consilierii judeteni au aprobat recent un proiect al companiei ApaVital care solicita cresterea pretului apei industriale.Tariful actual perceput de operatorul iesean este de 3,95 lei/mc fara TVA iar ApaVital propune un pret de 4,28 lei/mc fara TVA si 4,67 lei/mc cu TVA.
Ajustarea preţului pentru apa industrială trebuie să pornească de la necesitatea acoperirii costului justificat economic al furnizării/prestării serviciului precum şi de la nevoia de a asigura sursele proprii de finanţare pentru necesarul investiţional al perioadei următoare. Majorarea de preţ solicitată este destinată să garanteze respectarea autonomiei financiare a operatorului şi continuitatea serviciului şi în acelaşi timp să asigure continuitatea serviciului de apă din judeţul laşi”, a precizat ApaVital.
Apa brută cumpărată de către ApaVital de la Apele Române se împarte între apa potabilă, apa redistribuită şi apa industrială, repartizarea cantităţii de apă industrială fiind realizată prin cantitatea facturată la care s-a adăugat procentul de pierdere avizat anterior. Valoarea acesteia avizată anterior este de 1.147 mii mc, formată din apa livrată (952 mii mc) şi pierderile totale avizate de apă (195 mii mc). (M.G.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here