Camion furat din Spania, descoperit la Punctul de Trecere a Frontierei Albita

0
60

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autovehicul marca Daf, care figurează în bazele de date ca fiind furat din Spania.
În ziua de 13 mai a.c., în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 46 de ani, care conducea un autocamion marca Daf, fabricat în anul 2013, înmatriculat în România.
Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului, politistii de frontiera au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Spania.
Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat vehiculul din Cluj, de la un cetăţean român cunoscut pe internet, cu suma de 13.000 de euro şi că nu are cunoştinţă despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autovehiculul, în valoare de 80.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

34 − 33 =