Alo, Psihiatria! Campanie cu măscărici la țărăniști. La PNȚCD am găsit un Batman, un Spiderman, un Zorro și niște fosile țărăniste

2
76

Maniu, Mihalache, Coposu și Rațiu se întorc în mormânt! Partidul istoric pe care l-au reprezentat cu demnitate a devenit o scenă politică pentru niște măscărici. Candidații PNȚCD Iași s-au lansat în campania electorală, îmbrăcați în Batman, Spiderman și Zorro. Trecerea de la niște seniori ai politicii istorice românești, de la niște martiri ai închisorilor românești la niște caricaturi de Disneyland, spune totul despre mascarada din politica actuală.

O imagine greu de descris în cuvinte a fost oferită ieșenilor săptămâna aceasta, în fața statuii regelui Ferdinand din fața Primăriei Iași. Membrii Partidului Național Țărănesc Creștin și Democrat și-au lansat candidațul la Primărie îmbrăcați în personaje de benzi desenate, respectiv Batman, Spiderman și Zorro. După acest teatru absurd, super-eroii “veniți tocmai din America” , au continuat jalnicul spectacol în cartierele Iașului pentru susținerea candidatului PNTCD Iași, Daniel Apetrei, de astă data fără Spidrman, pe care probabil că-l strângea recuzita.

Supereroi “din linia întâi” în acțiune! Au venit tocmai din America să lupte cu borfașii din politica ieșeană. Spunem de ceva timp că ne dorim un Iași fără borfași. Ce înseamnă asta? Termenul de „borfaș” înseamnă un „hoț de lucruri mici, de mărunțișuri”. Credem că prea mult timp am avut în funcții de răspundere oameni preocupați de lucruri mărunte, de „boarfe”, lipsiți de cinste și de principii. Nu vorbim doar de politicieni și oameni cu funcții înalte ci chiar de micul funcționar preocupat de avantaje personale mărunte și care nu dă doi bani pe nevoile semenilor săi. Așadar, ne dorim un oraș în care cei care sunt în slujba semenilor, de la funcționarul de ghișeu și până la primar, consilieri locali și județeni, parlamentari și alți demnitari să pună interesul comunității deasupra micilor „boarfe” personale. Ne dorim ca fraza lui Corneliu Coposu, care spunea că „negociem orice, dar nu principiile” să devină realitate. Dorim, în primul rând prin persoanele pe care le propunem, să oferim Iașului alternativa unor oameni drepți, pentru care principiile creștine ale onestității, cinstei și muncii corecte sunt dincolo de orice negociere”, a fost mesajul măscăricilor PNȚCD, care se pupa ca nuca-n perete cu imaginea emițătorilor.

Batman, Zorro și cu Spiderman  s-ar cam incadra în acțiunea de strangere a “borfașilor” de pe străzi și din birouri, dar ce te faci că preșcolarii nu au drept de vot? Demn de menționat este că toată această mascaradă a fost regizată și costumată de Nicolae Diaconu, actor la Teatrul de Copii “Luceafărul”și candidat din partea PNȚCD la funcția de primar al comunei Ciurea.

“Taranistul” Nicolae Popa, pregatit sa puna gheara pe Primaria Ciurea. Toate datele il recomanda

Mai în glumă, mai în serios, băieții ăștia și.au făcut numărul de actorie politică, ceea ce nu se poate spune despre animatorul Vlad Baba de la Partidul Verde, care se pare că și a luat rolul de primar în serios, înainte de a obține sub un procent maxim de 1% din sufragii. Ca un exercițiu de imaginație, cum ar fi fost ca la alegerile PNȚCD de acum vreo câțiva ani, țărănistul Vasile Lupu s-ar fi îmbrăcat în Shrek?

Cine este eroul în pijamale?

În iulie 2020, Biroul Județean Iași al PNȚCD îl numește pe  Daniel Apetrei în funcția de președinte interimar al organizației municipale. Din octombrie 2019 acestai deține și funcția de vicepreședinte PNȚCD la nivel național. Tot pe umerii acestui Batman de Bahlui urmează să cadă și organizarea Conferinței Municipale Iași a partidului, pentru alegerea Biroului de Conducere.

Daniel Apetrei s-a născut într-un sat de răzeși de lângă Hanu Ancuței, din părinți țărani (agricultori), gospodari și religioși; este al patrulea din cei opt copii ai familiei. În anul 1992, la vârsta de 14 ani, a plecat din sat ”să facă școală la oraș”, fiind admis la liceul ”Costache Negruzzi” din Iași. Din 1997 a urmat cursurile facultății de Jurnalism, înființată chiar în acel an la Univ. Al. I. Cuza. După studii, a lucrat la ”Ziarul Orizont” din Pașcani (singura publicație din zonă în perioada aceea) și a fost profesor de tehnologia informației la liceul ”Mihai Busuioc” din același oraș. În prezent este redactor colaborator la mai multe publicații on-line din România și din Peninsula Scandinavă. În același timp, de peste zece ani, lucrează pentru compania internațională ”Mowi”, cu sediul central în Norvegia, și face ”naveta” periodic între țara scandinavă și acasă – orașul Iași”, este CV-ul romanțat al lui Batman de Iași.

Ascensiune fulminantă a “eroului din Ciohorani”

Daniel Apetrei este membru PNȚCD din iunie 2017. Numirea sa în funcția de președinte al Organizației Iași “face parte din planul național de reconstrucție al celui mai important partid din istoria țării, fiind chemați sub steagul partidului toți cei care cred în principiile noastre: ”democrație desăvârșită, morală creștină, patriotism luminat și dreptate socială”, în scopul renașterii României și revenirii poporului la demnitatea istorică”!?!

Prin această numire, Daniel Apetrei și-a asumat nobila și dificila misiune de a reconstrui cea mai importantă filială din Iași, un județ de importanță simbolică excepțională în istoria țării noastre, cu o puternică încărcătură culturală și religioasă, locul de naștere a unor mari patrioți români. Poate din aceast motiv, în ultima vreme, comunitatea noastră a fost supusă unor presiuni și atacuri uriașe din partea celor care azi reprezintă neomarxismul globalist și ateu în România. Îi chem pe toți cetățenii patrioți din Iași, cu credință în națiune și Dumnezeu, să se alăture lui Daniel Apetrei și partidului nostru, pentru a duce mai departe lupta pentru libertate și demnitate a marilor noștri înaintași – Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Corneliu Coposu, creatorii României Mari și României moderne”, este apelul făcut de șefii PNȚCD “de la centru”. Batman, Batman…!

Marius GAVRILESCU

 

2 COMMENTS

  1. Decat sa fii un sas prapadit, sa falsifici acte de mostenire ca sa furi casele unor romani, sa ai 47 de dosare penale si sa ajungi presedintele Romaniei, sau sa bei ca un porc, sa torni romani la Securitate cu numele Petrov si sa ajungi presedintele romanilor, mai bine faci ceva ca partidul tau sa fie cunoscut si sa atraga atentia !

  2. Nu sunt candidatii PNTCD, ci niste persoane care distribuie pliante care indeamna populatia sa voteze PNTCD !Decat sa fii un sas prapadit, sa falsifici acte de mostenire ca sa furi casele unor romani, sa ai 47 de dosare penale si sa ajungi presedintele Romaniei, sau sa bei ca un porc, sa torni romani la Securitate cu numele Petrov si sa ajungi presedintele romanilor, mai bine faci ceva ca partidul tau sa fie cunoscut si sa atraga atentia !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here